Yangın, saat 05.30 sıralarında Silivri Fevzipaşa Mahallesi Söğüt Sokak'ta bulunan yaklaşık 10 bin metrekarelik tek katlı kauçuk imalatı yapılan fabrikada meydana geldi.

Alev alev yanan fabrikadaki dumanlar kilometrelerce uzaklıktan görülürken ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Fabrikadaki yanıcı maddeler nedeniyle alevler daha da şiddetlenirken yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2,5 saatlik çalışması sonrası kontrol altına alındı.



Yangında herhangi can kaybı yada yaralanma yaşanmazken fabrikada çıkan yangın havadan drone ile görüntülendi.

İtfaiye ekipleri fabrikada soğutma çalışması yaparken yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.(DHA)

 

[old_news_related_template title="CHP’li Girgin: Yangını felakete dönüştüren öngörüsüzlük değil, bilinçli tercihlerdir" desc="CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, ülkemizde 28 Temmuz’da başlayan başta Muğla ve Manavgat olmak üzere yüz binlerce hektarın yok olmasına sebep olan yangınlarla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Girgin, açıklamasında 'Orman yangınlarının yıkıcı olmasının temel nedeni yangınla mücadele edecek insan kaynaklarının giderek işlevsizleştirilmesidir. Bunun nedeni öngörüsüzlük değil, bilinçli tercihler” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/03/iecrop/chp-depo1-_16_9_1630679977.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/chpli-girgin-yangini-felakete-donusturen-ongorusuzluk-degil-bilincli-tercihlerdir-6629177/"]