Türkili’de dün geceden beri etkili olan sağanak yağış sele dönüştü, köprüler yıkıldı, Türkeli'ye ulaşım sağlanan tüm yollar ulaşıma kapandı. İlçede gün boyu etkili olan sağanak yağmur, Türkeli Çayı’nın taşmasına sebep oldu. Akarsuyun taşması sonucu ev ve iş yerleri sular altında kaldı, çok sayıda iş makinesi ve araçlar denize sürüklendi. İlçedeki beton santrali de tamamen sele kapıldı. Çimento silosunun çayda sürüklenmesi cep telefonu ile görüntülendi.

Türkeli-Ayancık karayolu İkisu Köprüsü, Türkeli-Çatalzeytin karayolu Çayağzı Köprüsü, Yılanlık, Çayırlar, Yeşiloba, Satı köyleri köprüleri de derelerin taşması sonucu yıkıldı. Böylelikle Türkeli ilçesine bağlanan tüm yolların ulaşıma kapandığı belirtilirken, Türkeli Kaymakamı Mesut Ozan Yılmaz, yağışların devam ettiğini, vatandaşların kendi tedbirlerini alarak, mecbur kalmadıkça evden çıkmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

 

HELİKOPTERLE KURTARILDILAR

Sinop'un Ayancık ilçesinde sel felaketinde kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri helikopterle destek sağladı. Bölgede binaların çatılarında mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı.



Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi helikopterle güvenli bölgelere tahliye edildi. (İHA/DHA)

 

[old_news_related_template title="Kastamonu'da felaket: 8 ilçe 10 dakikada sel altında kaldı" desc="Kastamonu'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur nedeniyle 8 ilçede sel meydana geldi. Sel nedeniyle araçlar sürüklendi, köprüler yıkıldı, çok sayıda vatandaş mahsur kaldı. Özellikle Bozkurt ilçesinde durumun kötü olduğu bildiriliyor. Vali Avni Çakır kayıp ihbarı olmadığını açıklarken, Azdavay Belediye Başkanı Nuri Civelek, bütün derelerin taştığını söyledi. Süleyman Soylu ise yaptığı açıklamada, bazı yerlerde su yüksekliğinin 3-4 metreye ulaştığını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/11/iecrop/1-17_16_9_1628688837.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hes-patladi-ilce-sular-altinda-kaldi-1-olu-6587287/"]

[old_news_related_template title="Sinop ve Samsun'da sel: Yollar göle döndü, hastane boşaltıldı" desc="Sinop'un Ayancık ilçesinde yaşanan sel felaketinde bir evin sel sularına kapılma anı, bir vatandaş tarafından saniye saniye kaydedildi. Vatandaş 'Yardım bekliyoruz' diye feryat ederken, Sinop İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Şahlan da videoyu paylaşarak vatandaşların tahliyesinin acilen yapılmasını istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/11/iecrop/1-6_16_9_1628665564.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sinopta-sel-ayancik-cayi-tasti-6586692/"]