Erzurum Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bedir, yoğun bakımdaki hastaların 'aşı olun' çağrısında bulunduklarını ifade ederek, “Hastanelerimize giden hasta yoğunluğu azaltmaktır. Aynı aileden hasta olanlar virüse yakalanıyor aşılı olan yakalanmıyor. Yoğun bakımda olan hastalar konuyu iyi anlamış olacaklar ki kesinlikle aşı olun, yoğun bakımlara gelmeyin. Aşı olanlar hastalığa yakalanma durumu olsa bile yoğun bakımlara veya hastanelere gitme şansları azalıyor. Bundan dolayıdır ki ölüm vakaları daha az seviyede seyrediyor" dedi.

"İKİ DOZ BİONTECK YAPIP HASTANEMİZDE YATAN YOK"

Bedir, hastanede son 4 ayda 2 doz aşı olan hiçbir hastanın yatmadığını belirterek, “Erzurum Şehir Hastanesinde Nisan 2021 ayı ile Ağustos 2021 ayı arasında hastalarda bir incelemede bulunduk. Bu hastaların yaşları ve aşı durumları nedir, başka hastalıkları nelerdir? İncelemelerde görüldü ki hasta sayımız 589 kişi, bu hastaların yüzde doksandan fazlası 460 civarında hasta hiç aşı olmamış, 100 kişiye yakını ise 1 doz aşısını yaptırmış kişilerden oluşuyor. 2 doz Biontech aşısını yaptırıp hastanemizde yatan bir tek hastamız yoktur. Bu çalışmamız 4 ayı kapsadı ve aşının önemini anlamış bulunuyoruz. Aktif olarak yoğun bakım ünitelerimizde de hastalık bulunmuyor. Aşı oldum bana bir şey olmaz dememeliyiz, yine tedbiri elden bırakmayacağız. Maske veya mesafemize yine dikkat etmeliyiz. Virüse yakalanma dururum olsa bile yoğun bakım veya hastanelere düşmeden gribal enfeksiyon olarak da geçirebilirler" şeklinde konuştu.

“İNSANLARI AŞI OLMAYA İKNA ETMEMİZ LAZIM"

Gürsel Bedir, hastaların aşı konusunda daha duyarlı olup, aşıya daha fazla ilgi göstermeleri gerektiğini aktararak, “Doğu illeri batıya nazaran aşılama konusunda aşırı bir yoğunluğa sahip değil, ekiplerimiz sahada ev ev gezerek aşılama çalışmaları yapıyor. Aslında bizler insanları aşı olun konusunda ikna etmemeliyiz, onlar bize gelmeli. Aşılama konusunda vatandaşlarımız hastanelerde kuyruk oluştursun biz bunu istiyoruz. Bizleri aşı olma konusunda zorlasınlar. Vaka sayılarının artması ile aşılamalarda yoğunluk oldu bu da sevindirici. Türkiye’de artan vaka sayıları elbette bizlere de yansıyor” açıklamalarında bulundu. (İHA)

 

[old_news_related_template title="Kentte corona alarmı! Hastanelerde doluluk yüzde 90'ı geçti" desc="Van Valisi Bilmez, 'Pandemide en zorlu dönemi yaşıyoruz. Sağlık çalışanlarımızın yükü iyice arttı. Covid servisi doluluğu yüzde 90'ı geçti, salgına karşı en büyük silahımız aşı, lütfen aşı olalım' çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/09/iecrop/corona-alarmi-foto-dha_16_9_1628515711.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kentte-corona-alarmi-hastanelerde-doluluk-yuzde-90i-gecti-6583988/"]

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı! İşte 8 Ağustos 2021 güncel corona virüsü (koronavirüs) verileri" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 8 Ağustos 2021 Pazar gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 108 kişi hayatını kaybetti. Günlük vaka sayısında ise düne göre düşüş yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Aşılar en güçlü silahımız. Ancak en az iki dozunu tamamlamak koşulu ile. Aşınızı olun ve bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uyun. Tedbir almadan, aşı olmadan istenilen sonucu elde edemeyiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/08/iecrop/yeni-depo5_16_9_1628444958.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/saglik-bakani-fahrettin-koca-kritik-tabloyu-paylasti-iste-8-agustos-2021-guncel-corona-virusu-koronavirus-verileri-6582359/"]