CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, CHP'den istifa etmesinin ardından TBMM’de basın toplantısı gerçekleştirdi.

“KAPININ SONUNA KADAR HEP AÇIK OLDUĞU SÖYLENDİ”

Özel, istifa sürecini şöyle anlattı:

* İlk günden beri sayın genel başkanımız bu süreçte son derece sabırlı, son derece toleranslı bir iyi niyet göstermiş ve kendisine mektup yazıldığını, mektupla kendisine birtakım taleplerin iletildiğinin söylendiği süreçlerde kapının hep sonuna kadar açık olduğunu, Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkanla yapılacak her türlü görüşmenin anında böyle bir talebin karşılanacağı söylenmiş ancak bugüne kadar uzaya gelen bir süreç yaşanmıştır, yaşatılmıştır.

“NE KARARLILIĞIMIZ NE DE PROGRAMIMIZ DEĞİŞMİŞTİR”

“Gelinen bu noktadan bizler, Cumhuriyet Halk Partililerin memnun olmadığını, memnuniyet duymadıklarını görüyoruz, hissediyoruz” ifadelerini kullanan Özel, şöyle konuştu:

* Çok açık olarak söylemek gerekirse Cumhuriyet Halk Partisi;  Kuvayi Milliye’den kökünü alan, Anadolu ve Rumeli Müdafaai Hukuk Cemiyetleri’nden kökünü alan, milli mücadelenin, kurtuluşun ve kuruluşun partisidir.

* O günden bugüne de çizgisinde herhangi bir değişiklik olmamıştır. Geçmişte yaşadığımız kumpas davalarında, asker, sivil tüm yurt severlerin mahkemelerde ve cezaevinde bir dakika bile yanından ayrılmayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne genel başkanı ne mücadele azmi ne kararlılığı ne programı değişmemiştir.

“CHP YÜRÜDÜĞÜ YOLDAN DÖNMEYECEKTİR”

Özel, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

* Bugün geldiğimiz noktada, bir başka parti ya da bir başka oluşuma katılmak için yapılan kişisel tercihler ve geleceğe yönelik kişisel ikbal taleplerinin, düne kadar görev yapılan, üyesi olunan bir siyasi partiye ve onun mücadelesine olanca zararı vererek ayrılmaya dönüşen ifadeleri üzülerek takip ettik.

* Cumhuriyet Halk Partisi 100 yılı aşkın yürüyüşünde, yürüdüğü yoldan ve hedefinden dönmedi, dönmeyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü için, Türkiye sınırları içinde birbirlerine bağlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının toplumsal huzuru için, barışı için, daha iyi bir gelecek için yürüdüğü yoldan dönmeyecektir.

“ÇOK DİKKATLİ TAKİP ETTİK VE NOT ETTİK”

“Bugün yaşananların saray tarafından, bugün yaşananların tek adam rejiminin devamı için her şeyi göze alanlar tarafından nasıl takip edildiğini dikkatle görüyoruz” diyen Özel, “Buradan şunu söyleyelim: Bir bakanın istifasını 22 saat altyazıda dahi vermeyen kanalların milletvekili istifasını canlı yayında yayınlıyor oluşlarının bir anlamı vardır. Bunu Türkiye Cumhuriyeti’ndeki tüm vatandaşlarımız yakından takip etmişlerdir. Biz de bunu çok dikkatli takip ettik ve not ettik” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

[old_news_related_template title="Üç milletvekili CHP'den istifa etti" desc="İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, CHP'den istifa etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/29/iecrop/chp-dha-1_16_9_1611931457.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-uc-milletvekili-chpden-istifa-etti-6234599/"]