AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, şunları söyledi:

"CEVAPLAR VERİLMEYE DEVAM EDECEK"

* Son operasyonlarda şehit verdiğimiz kardeşlerimiz, bir kısmı uzun zamandır terör örgütü tarafından alıkonuyordu. Silahlı kuvvetlerimizin, emniyetimizin, jandarmamızın terör örgütüne verdiği güçlü cevaplar aynı güçlü şekilde verilmeye devam edecek. En üzücü tablo, bütün bu acılarımızı yaşarken maalesef birtakım kara propagandalara cevap vermek durumunda kalmamızdır.

* Karşımızda bir cinayet, katliam şebekesi var. Buna insanlık adına, haysiyet, namus, vicdan adına verilmesi gereken en hafif tepki lanetlemektir. Ama maalesef bu cinayet şebekesiyle aynı anlayış düzleminde yürüyen, katliam siyaseti diyebileceğimiz bir siyaset anlayışı var. Bu anlayış demokrasi, çoğulculuk gibi kavramları sıkça kullanıyor. Ama esasında hangi şey kendisinde yoksa kendisini en çok onunla ifade eden bir siyaseti sürdürüyor.

* Terör örgütüne ideolojik bir meşruiyet vermeye çalışanlar, cinayetleri ve katliamları uzun süredir meşrulaştırmaya çalışanlar terör örgütünü lanetlemek yerine dikkatleri başka noktalara çekmeye çalışıyorlar.

* Biz Batı'daki bu çifte standardı çok gördük. Türkiye'ye DEAŞ saldırısı olduğunda Avrupa'nın önemli binalarına Türk bayrağı yansıtılırdı. Ama PKK saldırdığında dayanışma içerisinde olunduğunu görmedik. PKK terörünü estetize etme gibisinden bir yaklaşım var.

PKK BÖLGEDE HESABI OLANLARIN MAŞASIDIR

* PKK bölgede hesabı olan herkesin istediği gibi kullanabileceği elverişli bir maşa. Emin olun Kürt çocukların geleceğini buraya bağlayanların gözünde PKK'nın yöneticilerinin hayatı bütün Kürt çocukların hayatından daha önemli. PKK onları emperyalizme lejyoner yapmış, onları ölüme sürmüş, bu katliam, cinayet siyaseti yapanların hiç umurunda değil.

* Bütün bunlar olurken terör örgütü çıkıyor, "Bu katliamı biz yapmadık. Türk ordusu bombalamaya çalışırken bu katliam oldu" şeklinde baştan aşağı yalan, her zaman yaptığı şeyi yapıyor. TSK terörle mücadelede dünyanın en deneyimli ordusudur ve bu şehitlerimizin naaşları alındıktan sonra yapılan otopside de görüldüğü gibi bir bombalamayla vücut bütünlükleri dağılmış değil. Sıkılan kurşunlarla hayatlarını kaybetmişler. Meşru bir devletin meşru mekanizmaları içerisinde meşru süreçlerle konuşan kişilerin yapması gereken nedir? Terör örgütünü lanetlemektir.

* Katliam siyaseti yapanların başka bir iradesi olmadığını biliyoruz. Kendileri de Meclis'te söylediler, "Örgüt karşısında zerre kadar irademiz yoktur" diye.

"BÖYLE SKANDAL BİR CÜMLE DUYULMAMIŞTIR"

* Türkiye'de köklü bir parti olan, vatandaşlarımızın önemli bir kısmının teveccühünü kazanmış olan CHP adına konuşan genel başkan çıkıp da "13 şehidin sorumlusu Erdoğan" dediği zaman bu doğrudan provokasyondur. Türkiye'de ana akım partilerin hiçbirinden böyle skandal bir cümle duyulmamıştır.

* Bu tespit edilmesi, üzerinde düşünülmesi gereken, üzüntü verici, vahim ve trajik bir sapma. Ne CHP'ye gönül vermiş, destek veren vatandaşlarımız böyle bir şeyi arzular, ne de milletimizin tamamı arzular. Bir ülkenin terörle mücadelesini böylesine doğrudan hedef almak görülmemiş bir provokasyondur.

* Dünyada en ağır şekilde düşmanca Türkiye'ye saldıranlardan bile buna benzer cümleler duymadık biz. Cumhurbaşkanımız buna cevap verdiği zaman söylenen söz şu Kılıçdaroğlu tarafından: "Ben şehitlerin hakkını savunmaya devam edeceğim."

* Burada şehitlerin hatırasına sahip çıkan bir yaklaşım yok ki. Şehitlerimizi öldüren bir yaklaşım söz konusu. Böylesine bir hassasiyetsizlik, özensizlik, sapma nasıl değerlendirilmelidir? Rakamlarla konuşmak doğru değil fakat dünyanın her tarafından rehinelerin kurtarılmasıyla ilgili operasyonların riski çok yüksektir.

* Pek çok metot denendikten sonra ortaya çıkan bu tablo karşısında bu kadar ağır bir üzüntü içerisindeyken tartışmamız gereken konu bu terör örgütünün bölgemizde yaratmaya çalıştığı derinliği yok etmek üzere bütün dünyaya tek bir yumruk gibi cevap vermek olmalıydı. Burada bütün dünyaya karşı kabine muhalefet partileri, tek bir yumruk olarak dünyaya nasıl bir mesaj veririz arayışı içerisinde olmalıydı.

* Ama bu artık siyasi kıblesini kaybetmiş, bütün siyasi değerlerden boşanmış bir tabloyu gözümüzün önüne getiriyor. Orada birtakım sorular soruyorlar. Onların hangisi mantıklı, hangisi mantıksız cevap veririz.

* En tepeye "13 şehidin sorumlusu Erdoğan'dır" diyerek Türkiye Cumhurbaşkanı'nı suçlayacaksın, böylesine bir sapkınlık içerisine gireceksin, sonra da 'Şehitlere sahip çıkıyorum' diyeceksin. Bu utanç vericidir, devlet ve millet hayatımızda gördüğümüz en büyük skandallardan birisidir. Keşke daha akıllıca, muhalefet edeceği yerler düşmanlık edebileceği yeri ayırt edebilen bir basiret görebilseydik.

* Bu yeni bir durum. Katliam siyaseti yapanlarla aynı yerde durmak gibi bir durum. PKK terör örgütü çıkıyor, diyor ki "Türk ordusu bombaladığı için oldu." Baştan aşağı yalan olduğu otopsi raporlarında, şehitlerin naaşlarında da görülüyor.

* Ama her halükarda, bizim rakibimiz olsa da, CHP'nin Sayın Kılıçdaroğlu tarafından bu hale düşürülmesi siyaset hayatı açısından iyi değildir. Sonuçta, Türkiye terörle mücadelesini aynı kararlılıkla sürdürecek.

* Örgütte yarattığı travmayı istihbarat örgütlerimiz takip ediyor. Bölgemizde terör devletçikleri kurmak isteyen birilerinin bu örgüt vasıtasıyla bize karşı yürüttüğü bir vekalet savaşı. Türkiye gereken cevabı en sert şekilde vermeye devam edecek. Kim ne derse desin, bedeli ne olursa olsun, sınırlarımızda bir terör devletçiği kurulmasına izin vermeyeceğiz.

[old_news_related_template title="Bahçeli'den Kılıçdaroğlu ve Akşener'in 'Gara' açıklamalarına tepki" desc="MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Bilinmesini özellikle ve önemle isterim ki, Cumhur İttifakı'nın ortağı olarak şayet Gara'yla ilgili bir sorumlu aranıyorsa biz de varız, bu sorumluluğun altına seve seve girmeye hazırız. Türk devleti Gara'da hata yapmamış, hıyanete bedel ödettirmiştir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/18/iecrop/detay-kopya-15_16_9_1613652366.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bahceliden-kilicdaroglu-ve-aksenerin-gara-aciklamalarina-tepki-6267451/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'nun '5 paralık' davasına Erdoğan'dan 500 bin liralık karşı dava" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 16 Şubat'ta TBMM’de yaptığı konuşmada 13 şehitle ilgili kendisine yönelik ifadeleri nedeniyle 500 bin lira manevi tazminat davası açtı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/18/iecrop/detay-kopya-14_16_9_1613650890.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-erdogandan-kilicdarogluna-500-bin-liralik-tazminat-davasi-6267401/"]