Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin 'Kabine değişikliğine ilişkin sorusuna Çelik, şu cevabı verdi;

*Cumhurbaşkanımızın takdirinde bir konu. Var ya da yok demek, şu tarihte olacak demem gibi bir şey söz konusu değil ama siz de bilirsiniz. Bu durumlarda bütün tahminler boşa çıkar.

*Tamamen Cumhurbaşkanının takdirindedir. Listelerin yanlış olduğunu, listelerin çoğu kez uydurma olduğunu hepiniz görmüşsünüzdür.

*Ankara siyasetinin cilvelerinden birisi bu revizyonu konuşmak, tahminlerde bulunmak ama dediğim gibi Cumhurbaşkanın takdirinde olan bir konu.

'DEMOKRASİSİNİN KIRILGANLIĞININ GÖSTERGESİ'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, "Türkiye seçimlerimize müdahale etmesin" açıklamalarını da değerlendiren Çelik, şunları söyledi;

*Fransız Başkanı Macron'un Cumhurbaşkanımız ile yaptığı son görüşme son derece olumlu geçmişti. Bir takım sorunların paranteze alınması olumlu gündeme odaklanılması şeklinde güçlü duruş sergilenmişti.

*Hepimiz Macron'un çizgisini korumasını arzu ederiz. Yapıcı açıklama ile uyum içinde olmayan yaklaşımdır. Seçimlere müdahale ile ilgili bir devlet başka bir devleti suçluyorsa ortaya somut kanıt sunsun.

*'Böyle değerlendiriyorum' gibi yaklaşımın diplomatik dilde karşılığı yoktur. Seçimlere müdahale açıklaması kendi seçim sisteminin, demokrasisinin kırılganlığının, zayıflığının göstergesidir.

[old_news_related_template title="AKP MYK belli oldu: Binali Yıldırım Genel Başkanvekili" desc="AKP Genel Başkanı Erdoğan, MYK’da eski ekibini korudu. İki tecrübeli ismi Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal’ı grup başkanvekili yaparak Meclis yönetimini güçlendirdi. Grup Başkanvekili iken listelerde yer almayan Mehmet Muş’un ise bakan olması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/24/iecrop/erdogan-reuters-1_16_9_1616600631.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akp-myk-belli-oldu-binali-yildirim-genel-baskanvekili-6333136/"]

[old_news_related_template title="Türkiye eski güzeli AKP MKYK listesinde" desc="Bugün gerçekleştirilen AKP 7. Olağan Kongresi'nde MKYK'da yer alacak 75 adayın isimleri belirlendi. MKYK listesine giren isimler arasında 2006 yılında Türkiye güzeli seçilen Seda Sarıbaş dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/24/iecrop/guzel_16_9_1616588994.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/turkiye-eski-guzeli-akp-mkyk-listesinde-6332679/"]