Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında saat 17:00’de video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantının ardından Bakan Koca yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

*Aşı programımızdaki hedef gruplara göre aşı uygulaması ile uyumlu olarak tedarik ve lojistik planlaması yapılmıştır

*Yaşadığımız devirde bilgiye ulaşmanın kolaylığı yanında gerçek dışı bilgilerin yayılımı da çok yüksek hızda gerçekleşmektedir. Yanlış ve yönlendirici bilgilere itibar etmemenizi, resmi açıklamalarımızı takip etmenizi rica ederim.

*Bugün gerçekleştirdiğimiz Bilim Kurulu toplantımızda aşı programındaki gelişmeleri ele aldık. Şu ana kadar yapılan aşı programı kapsamında 1 milyondan fazla vatandaşımız aşılanmış bulunmaktadır. Aşı programının 1. aşaması bildiğiniz gibi sağlık çalışanlarımızla başladı ve 980 binden fazla sağlık çalışanı aşı oldu.

*Salı günü itibariyle de huzurevlerinde ve bakım evlerinde kalan vatandaşlarımızla bu vatandaşlarımızın bakımında görev alan personelin aşılanmasına başlandı.

*Ayrıca 90 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın da aşılanmasına dün itibariyle başlandı. 90 yaşından büyük vatandaşlarımız için sağlık ekipleri evlerine giderek aşı uygulamasını yaptılar. Aşılama kapasitesinin her geçen gün artacağını bilmenizi isterim.

YARINDAN İTİBAREN 85 YAŞ VE ÜZERİNE AŞILAMA BAŞLIYOR

*Bilim Kurulumuzun yaptığı değerlendirme ile yarından itibaren 85 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır.

*85 yaş üzerindeki vatandaşlarımız da evlerinde aşı olacaklar. Evlere aşı için giden ekibimizde hekim ve uzman sağlık personeli tam teçhizatlı olarak hazır bulunmaktadır.

*Aşı uygulama süresini artırsa da bu gruptaki vatandaşlarımız için en uygun şartlarda aşı yapılmasından yanayız.

*Tüm dünyada aşı programlarını yürüten ve başlatmaya çalışan ülkeler doğru tedarik planlaması yapmaya çalışmaktadır.

*Biz de vatandaşlarımız için bir tedarik ve aşı programı planlamasını erkenden yaptık. Aşı programımızdaki hedef gruplara göre aşı uygulaması ile uyumlu olarak tedarik planlaması yapıldı ve bu programa uygun olarak uygun dozlarda aşı tedarik edilmektedir.

*Her bir aşamada aşı programına ara vermeden sürekli aşılama yapılabilecek bir plan çerçevesinde aşı lojistiği devam edecektir.

"TÜM ŞARTLARI ZORLUYORUZ"

*Mümkün olan en kısa sürede en çok vatandaşımızın aşıya ulaşmasını temin edebilmek için tüm şartları zorluyoruz.

*Yaşadığımız devirde bilgiye ulaşmanın kolaylığı yanında gerçek dışı bilgilerin yayılımı da çok yüksek hızda gerçekleşmektedir. Yanlış ve yönlendirici bilgilere itibar etmemenizi, resmi açıklamalarımızı takip etmenizi rica ederim.

[old_news_related_template title="Uğur Dündar'dan Sağlık Bakanlığı'na tarihi çağrı" desc="Gazeteci Gürkan Hacır'ın sunduğu ve KRT TV’de yayınlanan Şimdiki Zaman programında konuşan SÖZCÜ Gazetesi Yazarı Uğur Dündar, Sağlık Bakanlığı’na tarihi bir çağrı yaptı. Dündar, 'Özel teşebbüs şu anda bile parayı bastırıp en güvenilir aşılardan Türkiye'ye getirebilir. Aşı ithalatı serbest bırakılsın' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/19/iecrop/ugur-dundar-sozcu-1_16_9_1611081868.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/ugur-dundardan-saglik-bakanligina-tarihi-cagri-6218752/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Sağlık Bakanlığı güncel corona virüsü verilerini açıkladı! İşte 20 Ocak tablosu" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 20 Ocak Çarşamba gününün corona tablosuna göre son 24 saatte 159 kişi hayatını kaybetti. Vaka sayısında ise düne göre düşüş yaşandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/20/iecrop/yogun-bakim-depo2_16_9_1611157718.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-saglik-bakanligi-guncel-corona-virusu-verilerini-acikladi-iste-20-ocak-tablosu-6220219/"]

[old_news_related_template title="Tam tarih belli oldu: Aşılama süreci yazın sona eriyor" desc="Corona virüsü salgınına karşı Türkiye de birçok ülke aşılama sürecine başlarken İngiliz Telegraph, 'Planlara göre Haziran ayının sonunda 18 yaş üzerindekilerin aşılanması tamamlanacak' iddiasını ortaya attı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/17/iecrop/asi-reuters_16_9_1610865507.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/tam-tarih-belli-oldu-asilama-sureci-yazin-sona-eriyor-6214868/"]