TBMM’de önceki gün görüşülen Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması yasa teklifinin maddelerine geçilmesi, CHP, İYİ Parti ve HDP oylarıyla reddedildi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un başkanlığındaki toplantıda tartışılan oylamanın yenilenmesi kararı çıktı.

Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK


MİLLET İRADESİ YOK SAYILIYOR

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, AKP’nin tutumunu eleştirdi ve “Beğenmediğiniz parlamento kararlarını, milletvekillerinin iradesini yok sayarak değiştirmeye çalışmak, bunun yol ve yöntemlerini aramak demokrasi ile bağdaşmaz. İç tüzük açık, maddelerine geçilemediği için kanunun tümü reddedildi. Yeni formüller ile tekrar gündeme getirme çabaları, TBMM’nin ve milletin iradesini yok saymaktır. AK Parti içinde de bu kanun teklifinden rahatsızlık duyan milletvekilleri var” dedi.

Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK


"KOŞA KOŞA GELDİ"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise oylama sonrasındaki tavrı nedeniyle Meclis Başkanı Şentop’u sert eleştirdi ve “Meclis Başkanı’nı Cumhur İttifakı’nın arzuhalcisi haline dönmüş durumdadır. Şentop tartışmalı oylama sırasında koşa koşa salona geldi, boncuk boncuk terlemiş. Vatandaşlar karar versin. İki takım maç yapıyor, golü atıyor bir takım, hakem golü veriyor, yüksek hakem geliyor, ‘çıkar formayı ben giyeceğim, ben yöneteceğim’ diyor” açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK


"PİŞMAN EDERİM"

Özel’in sözlerine Şentop’tan da sert cevap geldi. Şentop ‘’Ben bir sıkıntı olduğunu fark ettiğim anda koşa koşa giderim, görevimin gereğini de yaparım. Fakat bu mecliste insanların konuşmalarıyla, fiziki durumlarıyla ilgili olarak en son değerlendirme yapıp espri yapacak kişi o arkadaşımızdır. Kendisini konuşurken bir aynaya bakmasını öneriyorum bu dediğimin ne anlama geldiğini anlaması için. Fikirlerimizi tartışalım ama birbirimizin halleriyle ilgili oturumlar yapmaya kalkarsak en çok lafı işitecek olan arkadaşımız kendisidir. Ben Meclis Başkanı olarak daha fazla seviyeyi düşürmek istemem ama bu işi çok daha iyi yapabileceğimi de ifade etmek isterim. Pişman ederim.” dedi.

Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK


"BU GOLÜ RÜŞTÜ BİLE ÇIKARAMAZ"

TBMM Gebnel Kurulundaki görüşmelerde ise İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu, muhalefetin attığı gol için “Bu golü Rüştü bile çıkaramaz. Sizi sıcak koltuklarınızdan kaldırıp buraya getirdik ya, Ohh ohhh….” dedi. Daha sonra Başkanlık tezkeresi elektronik biçimde oylandı ve kanun teklifinin maddelerine geçilmesi için yapılan oylamada verilen ‘Ret’’ kararı geri alınmış oldu. Meclis daha sonra kapandı. Güvenlik soruşturmasıyla ilgili teklifin görüşmelerine, önümüzdeki hafta devam edilecek.