Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi'nin televizyon kanalında gerçekleştirilen özel programa video mesaj gönderdi.

Erdoğan mesajında "Türk- Amerikan toplumunun temsil gücünü önemli ölçüde artıran TASC'ın hayata geçirdiği TASC TV, çok kısa zamanda büyük beğeni topladı. Türk- Amerikan toplumundan gelen talep üzerine de 24 saat kesintisiz yayına geçildi. TASC TV'nin anavatandan uzakta yaşayan ancak kalpleri Türkiye için çarpan siz kardeşlerime yararlı hizmetler sunacağına inanıyorum" diye konuştu.

"DOSTLUĞUMUZUN CİDDİ ŞEKİLDE TEST EDİLDİĞİ BİR SÜRECİ YAŞADIK"

Türkiye ve ABD arasında ortak çıkarlara dayalı, güçlü, kapsamlı stratejik müttefiklik ilişkisi olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

* İlişkilerimizde zaman zaman görüş ayrılıkları olsa da ortaklığımız bugüne kadar her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başarmıştır.

* Son dönemde de Türk-Amerikan dostluğunun ciddi şekilde test edildiği bir süreci hep birlikte yaşadık.

* Özellikle PKK terör örgütü ve uzantılarıyla mücadele konusunda NATO müttefikimizden arzu ettiğimiz desteği ve dayanışmayı göremedik.

* Aynı şekilde, Amerikan makamlarına ilettiğimiz klasörler dolusu delillere rağmen, FETÖ elebaşıyla ilgili 4 yıldır hiçbir adım atılmaması, milletimizi ve 251 şehidimizin ailesini derinden yaralamıştır.

"MÜTTEFİKLERİMİZDEN NET BİR TUTUM BEKLİYORUZ"

Erdoğan, demokrasi ve özgürlükler konusunda iddia sahibi bir ülkenin, demokrasiye kast eden darbecilere kucak açmasının çok büyük bir çelişki olduğunu belirterek şunları söyledi:

* Geçmişte yaşanan tecrübeler, bir terör örgütü eliyle diğerini ortadan kaldırmaya çalışmanın yanlışlığını acı bir şekilde göstermiştir.

* Nitekim Amerikan Kongresi'ne yönelik menfur eylemde başı çekenlerin, bölücü örgütün Suriye kolu YPG/PYD ile bağlantıları ortaya çıkmıştır. Bu saldırıyla terörün, insanlıkla beraber demokrasinin de düşmanı olduğu bir kez daha anlaşılmıştır.

* Küresel barış ve istikrar hedefiyle çalışan tüm ülkelerin terörle mücadele konusunda ortak bir zeminde buluşması, teröre karşı ilkeli ve tutarlı hareket etmesi, bu bakımdan büyük önem arz ediyor.

* Bilhassa geçen hafta yaşanan 13 insanımızın şehit edildiği kalleş terör saldırısı sonrasında, tüm müttefiklerimizden net bir tutum bekliyoruz.

"İŞ BİRLİĞİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ"

Türkiye'nin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadelesini sınırları içinde ve dışında kararlı bir şekilde yürüteceğinin altını çizen Erdoğan şunları aktardı:

* Ne ülkemizin ne de bölgemizin geleceğinde, DEAŞ'ından PKK'sına, FETÖ'sünden YPG'sine kadar eli kanlı katillerin hiçbirine yer yoktur.

* Türkiye olarak, Amerika ile ortak menfaatlerimizin görüş ayrılıklarımızdan çok daha fazla olduğu inancındayız.

* Bu anlayışla uzun vadeli bir perspektifle kazan-kazan temelinde yeni Amerikan yönetimiyle iş birliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz.

* Türkiye, iki ülke arasındaki müttefiklik ve stratejik ortaklık ilişkisine yaraşır şekilde üzerine düşeni yapmayı sürdürecektir.

* Her ihtilaftan medet uman Türkiye karşıtı çevreler, Amerikan kamuoyunu aleyhimize yönlendirebilmek için yoğun çaba içerisindedir. DHA

[old_news_related_template title="Aydın'da firari FETÖ'cü yakalandı" desc="Aydın'ın Nazilli ilçesinde FETÖ/PDY üyesi 'ByLock' kullanıcısı firari Ö.P., polis ekiplerince yakalandı. Adliyeye sevk edilen Ö.P., tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/20/iecrop/feto-iha-1_16_9_1613840386.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/aydinda-firari-fetocu-yakalandi-6271751/"]

[old_news_related_template title="Terör örgütü PKK'dan askeri birliğe saldırı! Bir roket de köye düştü" desc="Terör örgütü PKK tarafından Irak'ın kuzeyinden Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki askeri birliğe roketli saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda roketlerden biri kışladaki boş alana düşerken diğer iki roket kışlaya 1,5 kilometre mesafedeki Narlı Köyü'ndeki cami ile bir evin yakınına düştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/19/iecrop/pkk-dha-3_16_9_1613752403.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/teror-orgutu-pkkdan-askeri-birlige-saldiri-bir-roket-de-koye-dustu-6269904/"]