Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak ülkeye verdiğimiz hizmetleri inşallah yeni ekibimizle güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. Yeni anayasa hazırlıkları sürecinde ilerleyen dönemde Meclisimize e ve grubumuza önemli görevler düşecek. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de Meclis'in ve ülkenin lokomotifi sizler olacaksınız. 2023 yılına kadarki yol haritamızın hayata geçirilmesini sizlerle birlikte sağlayacağız.

- Hükümete geldiğimizde demokrasiden, ekonomiye kadar her alanda yoksulluk çeken bir ülke devraldık. Eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin mukayesesini her fırsatta yapmamız gerekiyor. CHP Genel Başkanı, yarısı yalan yarısı yanlış bir sürü iddia ortaya atıyorlar. Kendisi İzmir Milletvekili, İzmir'e bu iktidar neler yaptı, bir bak ya. CHP'nin geçmişinden bugününe yaptığı en ufak bir yatırım var mı ya.

BURAM BURAM DARBE İMASI KOKUYOR


- Bir grup emekli amiralin buram buram darbe iması kokan açıklamalarını ekonomiyle ilişkilendirerek gündem saptırmaya çalışacak kadar şirazesinden koptu. Şu ifadeye bak, darbecinin emeklisi/muvazzafı olmayacağını bilmeyecek kadar bunlar cahil. Yoksa bu bir sinsilik mi, orasının takdirini milletime bırakıyorum.

- Bizi, herkesi terörist, darbeci ilan etmekle suçluyorlar. Kendileri teröristlerle al takke ver külah ilişkisinde oldukları için teröriste terörist dememizden rahatsız oluyorlar. Ekonomi üzerinde milletimizin, gençlerimizin umudunu kırarak ülkemizi kaos iklimine yönlendirmeye çalışıyorlar. Bu emekli generallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. 104'ün içinde CHP üyesi olanlar vardır. Milli iradeyi, seçilmiş yönetimini küçümseyen darbecinin ta kendisidir.

SİZ KAÇACAKSINIZ, BİZ KOVALAYACAĞIZ


- Bu işin hesabını çok ağır vereceksiniz. Siz kaçacaksınız, biz kovalayacağız. Darbe heveslilerini bu denli hararetli şekilde savunmanıza millet müsaade etmez, biz ise hiç müsaade etmeyiz.

- Akıl ve izan sahibi doğrudan kendi varlığını hedef alan girişim karşısında böyle bir tavır içine giremez. Kendi iktidarını ülkenin ve milletin felaketinde gören bu habis zihniyeti, en az teröristler ve darbeciler kadar tehlikeli görüyoruz.

BİR DAKİKALIK ŞOV UĞRUNA...


- Kılıçdaroğlu dün hızını alamayıp işi, salgınla mücadelede en önemli referans kaynağımız olan, ülkemizin kendi alanlarının en yetkin isimlerinden oluşan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'na saldırmaya kadar vardırdı. Vah zavallı... Biz salgınla mücadeleyi siyaset üstü, 84 milyonun tamamının sağlığını ilgilendiren milli bir mesele olarak görüyoruz.

- Bilim Kurulu üyelerimize kadar bugüne kadar verdikleri hizmetler için de teşekkür ediyorum. Sağlıkta bugüne kadar ölen nice kardeşlerimiz oldu. Bunlarla ilgili Bay Kemal senin bir derdin oldu mu? Kılıçdaroğlu'nun bir dakikalık şov uğruna bunca emeği silip atmasının takdirini sağlık çalışanlarımıza ve milletimize bırakıyorum. Rabbim ülkemizi bu habis zihniyetin vereceği yıkımdan muhafaza eylesin diyorum.

ÖRNEK GÖSTERİLECEK ESERİNİZ YOK


- Sağlık Bakanımızın atılacak tırnağı olsan ne ala... Değilsin... O kadar zavallısın.. Sizin örnek gösterilecek eseriniz, dikili bir ağacınız dahi yok. Siyasi hayatınızın tamamı bizim projelerimizi engellemeye çalışmakla geçti. Yüzsüzlükte öyle tavan yapmış durumdasınız ki dün engellemek istedikleri eserleri bugün kendi projeleri gibi sahiplenmeye çalışıyorlar. İstanbul'da ne yapmışsak kendi eserleri gibi sahiplenmeye kalkıyorlar. Bu ne utanmazlıktır.

TÜRKİYE İŞGAL EDİLSE KEYİFLE KADEH KALDIRACAKLAR


- En tehlikeli yalan içine doğruların karıştırıldığı yalandır. CHP Genel Başkanı çoğu kurgu olduğu açıkça belli küçük ve istisnai örnekler üzerinden bitmiş bir Türkiye fotoğrafı çizmeye kalkıyor. İşin acı tarafı, düşmanın kılıcıyla kendi ülkesine saldıran profile sahip bir ekibin, ülkenin ikinci büyük partisini adeta işgal etmiş olmasıdır. Bunlar Türkiye işgal edilse keyifle kadeh kaldıracak kadar kendi ülkelerinden nefret eder hale gelmiştir.

YALANIN EN ETKİLİ PANZEHRİ HAKİKATTİR


- Türkiye iflas etse kalkıp göbek atacak kadar kendi halkından nefret eder hale gelmiştir. Ecevit döneminde o daktilolar neden atıldı acaba? Bunun muhasebesini yap. Sana yakışır. Türkiye böyle bir siyaset anlayışını, böyle bir muhalefet tarzını hak etmiyor. Bu ülkede tenceresini kaynatmakta zorlanan her vatandaşımızın derdine, 19 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da yine biz derman olacağız. Yalanın en etkili panzehri hakikattir.

TALİMATI KILIÇDAROĞLU'NDAN ALIYORLAR


- Buradan Genelkurmay Başkanı'ndan erine kadar kahraman ordumuzun tüm mensuplarına şükranlarımı gönderiyorum. Milletimizle birlikte biz de tüm kalbimizle, darbecilerden temizlenen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanındayız, yanında olmayı sürdüreceğiz. Rabbime, bana böyle bir ordunun 'başkomutanı' sıfatını bahşettiği için binlerce kez hamdüsenalar ediyorum. Tabii emekli amiraller bu işin dışında. Onları karıştırmayalım. Bu emekli amiraller ne yazık ki talimatı kendi başkomutanları Kılıçdaroğlu'ndan alıyor. Zaten onun imzası var. Önce onun temizlenmesi lazım. Temizlenmedikten sonra kendini kurtaramaz. 15 Temmuz gecesi kaçtın Bakırköy'e gittin. Ama şimdi kaçacaksın, kovalayacağız.

TAKSİM CAMİİ RAMAZAN'DA AÇILIYOR


- Taksim Meydanı'ndaki muhteşem camiyi de Ramazan'ın son cumasında Müslümanların hizmetine alacağız. Kadir gecesinde de Zonguldak sahilindeki Uzun Mehmet Camii'ni açacağız.

İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE YAPACAĞIZ


- Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. ÇED raporu 200'den fazla bilim insanı, medya, kurum ve kuruluşun katkısı ile tamamlandı. Kanalın iki yakasına kurulacak 500 bin nüfuslu şehir depreme hazırlık sürecini de hızlandıracaktır.

- Bu proje köprü, yeni havalimanı ve metroyla da bütünlük arz edecektir. Bölge için yeni bir nefes borusu olacaktır. İsteseniz de, istemeseniz de yapacağız. Ve milletimizin emrine amade edeceğiz. Dünya ticaretinin yüzde 90'nın deniz yoluyla gerçekleştirilmesi, boğazlarımızın en önemli ticaret yollarından olması Kanal İstanbul projesinin önemini artırıyor. Karadeniz'de hem biz hem de kıyısı olan ülkeler yeni limanlar yapıyor. Bu durum boğazlardaki gemi trafiğinin gelecekte azalmak bir yana daha da artacağına işaret ediyor.

TEMELİNİ YAZIN ATACAĞIZ

- Hale bak... Tehdit ediyor. Kim ki bu Kanal İstanbul projesine girer, geldiğimizde, bütün bu müteahhitlerin elinden ödemeleri alırız. Kendilerini de kenara koyarız. Böyle bir şey olabilir mi? Bu nasıl bir zihniyet. Bu nasıl bir çürümüşlük.

- İnşa edeceğimiz 45 kilometre uzunluğa, 21 metre derinliğe, 275 metre taban genişliğine, en dar yerinde 360 metre su yüzeyi genişliğine sahip Kanal İstanbul, bölge için yeni bir nefes borusu olacaktır. İsteseniz de istemeseniz de biz Kanal İstanbul'a başlıyoruz, yapacağız ve milletimizin emrine amade edeceğiz. Etaplar halinde yapılacak ihalesine çok yakında çıkıyoruz. Temelini yazın atacağız

[old_news_related_template title="Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul çıkışı: Bedeli çok ağırdır" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyaretin gündemi Kanal İstanbul oldu. İmamoğlu, Kanal İstanbul’u 'Beton Kanal' olarak tanımladı ve 'Bedeli çok ağırdır' dedi. İmamoğlu, Türkiye ekonomik sorunlar ve işsizlik ile boğuşurken Kanal İstanbul'u “İnadına yapacağız” demenin toplum tarafından psikolojik olarak sorgulanması gerektiğine de vurgu yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/06/iecrop/ekrem-imamoglu-depo-3_16_9_1617726985.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ekrem-imamoglundan-kanal-istanbul-cikisi-bedeli-cok-agirdir-6357760/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan bildiri açıklaması" desc="Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekli amirallerin bildirisini ve gözaltı sürecini değerlendirdi: Ne darbesi, darbe yok, amaç gündem değiştirmek. Esnafın-işçinin-işsizin derdini örtmek için 'Vayy bize darbe' diye amirallerin Montrö açıklamasına mal bulmuş mağribi gibi saldırdılar. Ne darbesi kardeşim ne bu paranoya? Ama artık kimse yemiyor bu numaraları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/06/iecrop/depophotos_17083971_16_9_1617703756.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-kilicdaroglu-tumuyle-kontrolunu-kaybetmis-bir-siyasal-iktidarla-karsi-karsiyayiz-6356867/"]