Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen kar yağışı, Silivri ve Büyükçekmece'de etkisini göstermeye başladı.

Yüksek kesimlerin ardından hafif hafif şehir merkezinde de kar etkili oluyor.



Beylikdüzü, Esenyurt ve Taksim Meydanı'nda tipi şeklindeki kar yağışı başladı. Bazı vatandaşların tipi şeklinde yağan kar nedeniyle yürümekte güçlük çektiği görüldü.

 

AVCILAR'DA ARAÇLARIN ÜSTÜNÜ KAR KAPLADI

Saat 22.00 sıralarında başlayan yoğun kar yağışı kısa sürede bazı araçların üzerinde beyaz örtü oluşturdu. Soğuk havadan kaçan bir sahipsiz köpek Merkez Üniversite Kampüsü Metrobüs Durağı'na gelerek turnikelerine sığındı.

Sokağa çıkma kısıtlaması sürerken ilçe girişinde ve çeşitli noktalarda sabit görev yapan polisler de soğuk havaya rağmen denetimlerini sürdürdü.



ANADOLU YAKASI DA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Anadolu yakasının yüksek noktalarından Aydos tepesinde de kar yağışı başladı. Bazı vatandaşlar evlerinin önünde kar ile fotoğraf çekinerek, sevgililer günün ilk dakikalarını böyle kutladı.



Öte yandan İstanbul Valiliği, tarafından, yoğun kar yağışı tahminleri sonrası araç sürücüleri ve vatandaşlara oluşabilecek olumsuzluklara ilişkin dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu.



Kar yağışında fotoğraf çektiren Ömer Öcal, 14 Şubat sevgiler günü, korona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasına denk geldi. Kar yağışının başlamasıyla bizde evinimizin önünde fotoğraf çekinerek, sevgilime böyle bir süpriz mesaj yollamak istedim” diye konuştu.

ART ARDA UYARILAR GELMİŞTİ

Meteoroloji; yoğun kar, kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulunmuştu. Meteoroloji’nin uyarılarında şu ifadeler yer aldı:

* Marmara Bölgesinde akşam saatlerinde başlayacak olan yağışın Pazar günü kuvvetli yer yer yoğun kar (kıyılarda 5 ila 15 cm, iç kesimlerde 15-20, yüksek kesimlerde 20-30 cm) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

*Yağışların; gece saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

YAĞIŞ NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji’nin internet sitesindeki 5 günlük tahmine göre, İstanbul’da 14 Şubat Pazar, 15 Şubat Pazartesi, 16 Şubat Salı ve 17 Şubat Çarşamba günleri kar yağışının etkili olması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Son dakika... İstanbul'da kar yağışı başladı! İlerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor" desc="Meteoroloji'nin İstanbul için yaptığı yoğun kar yağışının ardından kentte yağış başladı. Kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/13/iecrop/ist-kar-dha-1_16_9_1613233494.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-meteorolojiden-istanbul-icin-yogun-kar-yagisi-uyarisi-bu-gece-basliyor-6258645/"]