Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrası İstanbul'da öğlen saatlerinde, 2021 yılının ilk karı yağmaya başladı. Sulu kar şeklinde başlayan yağışlar, İstanbul'un yüksek kesimlerinde şiddetini artırarak yağmaya devam ediyor.

AKOM'DAN İSTANBUL'A KAR YAĞIŞI UYARISI

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul’a bu geceden itibaren karla karışık yağmur yağacağını açıkladı. Yağışların, cuma sabah saatlerinden itibaren ise il genelinde kar şeklinde etkili olmasının beklendiği, kar yağışının önümüzdeki çarşambaya kadar devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

[old_news_related_template title="İstanbul'da karlı hava günlerce sürecek" desc="İstanbul'da son birkaç senedir şehir genelini etkileyen bir beyaz örtü oluşturacak kar yağışı yaşanmadı. Meteoroloji tarafından günlerdir yinelenen kar uyarılarının ardından kar yağışına hasret kalan İstanbullular geri sayıma geçti ve kar küreme araçları yollara indi. Küresel tahmin sistemlerine göre hava durumu bu geceden itibaren sert değişiklikler yaşayacak İstanbul'da kar yağışı bir hafta boyunca aralıklarla etkili olacak. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/14/iecrop/istanbul-kar-depophotos_16_9_1610604497.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbullular-kar-yagisi-icin-geri-sayima-basladi-6210662/"]