İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması DGH içinde faaliyet gösterdiği belirlenen 15 kişinin yakalanması için operasyon düzenlendi.

4 ilçede 15 ayrı adrese düzenlenen operasyonda aralarında, Beşiktaş HDP Eş Başkanı R. B. ve Kağıthane HDP Eş Başkanları B. D. ve A. Y'nin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildiği öğrenildi.

[old_news_related_template title="HDP iddianamesinin ayrıntıları belli oldu..." desc="Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, HDP'nin PKK'nın partisi olduğu belirtildi. İddianamede siyasi yasak istenen isimler arasında Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder de bulunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/18/iecrop/22-1_16_9_1616059391.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-hdp-iddianamesinin-ayrintilari-belli-oldu-6320770/"]