İzmir genelinde iki gündür devam eden sağanak yağış barajlarda su seviyesine olumlu etki yaparken, Menderes ilçesinde bulunan Yeniköy Sulama Göleti’nde ise doluluk oranı yüzde 100 e dayandı.



Yapılan inceleme sonucunda göletten kontrollü olarak su tahliye edilmesi uygun bulundu.

Bu neden boşaltıların suların tehdit edeceği 2 mahallenin boşaltılması kararı alındı. Konu ile ilgili Menemen Kaymakamlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Yoğun yağışlardan dolayı ilçemiz Yeniköy Balaban Göletinin dolması nedeniyle göletten su bırakılmaya başlanacaktır.

*Yeniköy ve Küner Mahallerinden geçen Balaban Deresinin sağ ve sol bandındaki 500 metre içerisinde evleri bulunan vatandaşların evlerini güvenlik nedeniyle boşaltmaları gerekmektedir.



[old_news_related_template title=" Tunç Soyer açıkladı: Bir mahalle boşaltılıyor" desc="İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Valiliği'nin organizasyonunda Yeniköy mahallesinin boşaltılmasına karar verildiğini duyurdu. İzmir'de yaşanan felaket nedeniyle iki kişi hayatını kaybetmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/02/iecrop/izmir-sozcu-1_16_9_1612289201.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-tunc-soyer-acikladi-bir-mahalle-bosaltiliyor-6240491/"]