İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Trafik Birim Amirleri Toplantısı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Soylu, 'siyasi cinayetler' iddialarına değindi. Soylu iddialarla ilgili olarak şunları söyledi:

- Her biri birbirinin peşine takılıyor, ana muhalefet partisi genel başkanı, onun altındaki muhalefet partisi genel başkanı, onun genel başkan yardımcısı, en sonunda yine bir partinin genel başkanı. Bu dördüne bakıyorum, hepsi devlet görmüş. Birisi SGK'ye kadar gelmiş, diğeri 8 ay da olsa İçişleri Bakanlığı yapmış, diğeri Bayındırlık Bakanlığı yapmış, diğeri Başbakanlık yapmış. Şimdi topluma böyle bir söz söylüyorsanız bunun kendine ait bir karşılığı olmalı.

SİZ BU BİLGİYİ NEREDEN ALDINIZ?

- Ben İçişleri Bakanıyım, sordum, 'Arkadaşlar böyle bir siyasi cinayet, bahsedildiği gibi toplumu kaosa sürüklemek üzere siyasi cinayet istihbaratı var mı?', yok. Milli İstihbarat Teşkilatımıza soralım, sorduk, böyle bir bilgi yok. Peki siz böyle bir bilgiyi nereden aldınız?

BU BİR FETÖ TAKTİĞİDİR

- İlk kaynak yabancı servislerdir. Yabancı servislerin kucağına oturmuşsanız sizi oynatırlar. Sizin ya terör örgütleriyle bir ilintiniz, bağınız var veya yabancı servislerle bağlantınız var. Ya da ara sıra görüştüğünüz büyükelçiler kafanızı karıştırıyor.

- Bu FETÖ taktiğidir. Onlarla çok kol kola girerseniz, onların hamiliğini kabul ederseniz geleceğiniz durum da budur.

Konuya ilişkin siyasi parti genel başkan yardımcılarından bir tanesini arattırdığını bildiren Soylu şöyle devam etti:

- Nezaketli şekilde aradı, "Devlette görev yaptınız, eğer böyle bir şey söylüyorsanız, bilginiz, belgeniz söz konusudur. Müsaade ederseniz, terörden, istihbarattan arkadaşlarımız yanınıza gelsinler, bilgilerinizi alsınlar, hemen harekete geçelim" dedi. "Ben Kılıçdaroğlu'nun yaptığı değerlendirmeden hareket ettim, etrafımdaki konuşmalardan hareket ettim" denildi.

SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNİN SİYASİ OYUNLARI

2016’da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi cinayetler ifadesini kullandığını aktaran Soylu, şunları söyledi:

- Acaba bu bir şifre midir? 2016 Mart'tan sonra ne oldu? 15 Temmuz. Şu FETÖ'nün zihninizi iğfal ettiği oyunlardan kurtulun. Bu ülke size ana muhalefet partisi genel başkanlığı, muhalefet partisi genel başkanlığı veya genel başkan yardımcılığı gibi sorumluluklar vermiş. Bunları bu tip hezeyanlarla Soğuk Savaş döneminin siyasi oyunlarıyla, manipülasyonlarıyla kirletmeyin.

[old_news_related_template title="'Siyasi cinayetler işlenebileceği' iddiasına soruşturma" desc="Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘siyasi cinayetler işlenebileceği’ iddiaları üzerine resen soruşturma başlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/13/iecrop/detay-kopya_16_9_1634110263.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/siyasi-cinayetler-islenebilecegi-iddiasina-sorusturma-6703777/"]