Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, SÖZCÜ TV dijital yayınına katılarak yangın söndürme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Son durumu aktaran Muhittin Böcek, şöyle konuştu:

* Çarşamba günü saat 13.00 sularında meydana gelen 4 ayrı noktada olan yangın devam ediyor. 5 ilçe 13 mahallemizde yangın devam ediyor.

* Biz Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 645 araç, 1767 personelimizle şahsım dahil olmak üzere el birliğiyle yangının söndürülmesi, aynı zamanda yangından zarar gören vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Can kaybı 7’ye çıktı. Binlerce canlı ormanda yanıyor.

* Yangının söndürülememesi bizleri üzmekte. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi dahil olmak üzere Orman Bölge Müdürlüğü’nün yangı söndürme ekibi, çalışanları el birliğiyle 7/24 çalışıyoruz. Bir taraftan da orman bakanlığına ait uçak ve helikopterler söndürmeye çalışıyor.

* Yine de zaman zaman bugün Kemer’de 3 yerde yangın çıktı, Alanya’da çıktı. Bütün belediye başkanı arkadaşlar yardımcı olmaya çalışıyor. Halkımız seferber oldu. Vatandaşlarımızın canını kurtarıyorum ama mal, canın yongası.

* Yıllardır yaşadığı, evlendiği, çocuk sahibi olduğu evleri yandı insanların. Büyükbaş, küçükbaş hayvanlarını kaybettiler. İneğin yoğurdu sütü parasıyla okumuş biri olarak o insanları çok iyi anlıyorum.

* 30 bin dekarın üzerinde faydalı alan, dikili alanlar yandı kül oldu. 2 bin 800 yapı yandı. Söndürme çalışmalarımız devam ediyor.

"SİYASETE DÖKMEYE ÇALIŞANLARDAN DEĞİLİM, CANLARIMIZ YANIYOR"

Bu yangının söndürülemediğini vurgulayan Böcek, şunları aktardı:

* Buralarda siyasetin yeri ve zamanı değil. Her kim olursa olsun bu yakışmaz. Burada kimin bir adım öne çıktığıyla uğraşmıyoruz. Canımız yanıyor. Manavgat’ımız yanıyor.

* Ufak tefek burada görüyorum ki bunu siyasete dökmeye çalışanlar olabiliyor. Ben bunlarda değilim. Benim derdim 27 yıllık başkanlık yaptığım bir süreçte, doğup büyüdüğüm bu topraklarda canlarımız yanıyor.

* 69 mahallemizde su yoktu. 73 jeneratörle sularını vermeye çalışıyor. Su verilmeyen mahalle sayısı 2’ye düştü. Onlara da arazöz ve hazır paket su yardımıyla destek olmaya çalışıyoruz. Elektrikler yok, zor durumdayız.

"10 BİN HEKTARDAN FAZLA ALAN YANDI"

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, SÖZCÜ TV dijital yayınına katılarak yangın söndürme çalışmalarında son durumu şöyle anlattı:

* Turunç’ta yangın kontrol altına alınamamış durumda. Yerleşim bölgelerine rüzgarın durumuyla yaklaşma durumu söz konusu. İçmeler’de yer yer yangın ilerliyor. Onu da kontrol altında tutmaya çalışıyoruz ama oldukça zorlanıyoruz.

* Armutalan Mezargediği dediğimiz bölgede son 1 saat içerisinde yine çok hızlı bir yangın yükselişi oldu. Şu anki tespitlerimize göre 10 civarında ev yanmış durumda.

* Hisarönü’nde yerleşim bölgelerinden yangının uzaklaşmasını sağlamıştık ama an itibarıyla orada da yerleşim bölgelerine yangının geldiğini söylediler. Bayır köyünde çiftlik koyumuzda da benzer bir durum söz konusu.

"HAVADAN MÜDAHALE YETERSİZ"

Bölgede havadan desteğin yetersiz olduğunu vurgulayan Mehmet Oktay, "Coğrafyamızdan da kaynaklı yangının ağırlıklı olduğu bölgelere karasal ulaşım mümkün olmadığından dolayı daha çok havadan müdahaleye ihtiyacımız var. Şu ana kadar hava çalışmaları bölgedeki yangına tam anlamıyla karşılık verebilmiş değil" dedi.

"10 BİN HEKTARDAN FAZLA ALAN YANDI"

Oktay, "Yangının 4. gününde 10 bin hektardan fazla sadece Marmaris’te alanımız yanmış durumda" açıklamasında bulundu.

VATANDAŞA UYARI: TRAFİĞE ÇIKMAYIN

Vatandaşlara da önemli uyarılarda bulunan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, şunları söyledi:

* Buradaki çalışmaların sağlıklı ilerleyebilmesi yönünde tüm yurttaşlarımızın yardımcı olmak istediğini anlıyoruz, ancak irtibata geçmeden ihtiyacımız olmadığı halde gönderilen çeşitli yardım malzemeleri bizim buradaki çalışmalarımızı sekteye uğratıyor.

* Hiçbir kişisel hesaptan paylaşılan yardım çalışmalarını lütfen kimse kâle almasın. Tamamen resmi hesaplar üzerinden yapılan paylaşımlar dikkate alınsın. İletişim kanallarımız üzerinden iletişime geçilsin.

* Tüm yangın bölgelerinde eğer çok zorunlu değilse lütfen yurttaşlarımız trafiği gereksiz yere meşgul etmesinler. Çünkü gerek sağlık ekiplerimizin, gerekse yangın araçlarımızın ilgili alanlara intikalinde sıkıntı yaşıyoruz. Bu konularda tüm yurttaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz.

[old_news_related_template title="Milas'taki yangın Bodrum'a sıçradı! Denizden kaçıyorlar" desc="Muğla’nın Bodrum ilçesi Mazı mahallesi sakinleri güvenli bölgelere tahliye edilirken, alevler evlere sıçradı. Mahalleliler çaresizce evlere sıçrayan yangını söndürmek için uğraş veriyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/01/iecrop/resim14_18450213_16_9_1627820861.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/milastaki-yangin-bodruma-sicradi-denizden-kaciyorlar-6568752/"]

[old_news_related_template title="Tunceli'den kafa karıştıran yangın açıklaması: Vali 'söndü' dedi belediye yalanladı" desc="Tunceli Valiliği, Hozat ilçesinde meydana gelen örtü yangının kontrol altına alındığını ve bölgede soğutma ve söndürme çalışmalarının devam ettiğini açıklamıştı. SÖZCÜ’ye konuşan Hozat ilçe Belediye Başkanı Seyfi Geyik, bölgedeki yangının devam ettiğini Tunceli Valiliğinin belediyeden itfaiye takviyesi istediğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/01/iecrop/tunceli-yangin-foto-sozcu_16_9_1627824131.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tunceliden-kafa-karistiran-yangin-aciklamasi-vali-sondu-dedi-belediye-yalanladi-6568834/"]

[old_news_related_template title="CHP'li Budak: Manavgat'ta 37 mahalle kısmen ya da tamamen yandı" desc="CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Manavgat’ta beş gündür süren yangını değerlendirdi. Yangının ilk başladığı 28 Temmuz’dan beri ilçedeki gelişmeleri sahada takip eden Budak, “Manavgat’ta yaşanan felaket gösterilenden çok daha büyük. Hiçbir makamdan sağlıklı bilgi alamıyoruz ama sahada tespit edebildiğimiz kadarıyla en az 37 mahalle kısmen ya da tamamen yandı” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/01/iecrop/resimid_184475801_18447580_16_9_1627814572.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/chpli-budak-manavgatta-37-mahalle-kismen-ya-da-tamamen-yandi-6568552/"]

[old_news_related_template title=" Alanya'da felaket son anda önlendi! Yakıp kaçtılar" desc="Antalya'nın Alanya ilçesi Cikcilli Mahallesi'nde orman yangını vatandaşın dikkatiyle önlendi. Büyüyüp ormanlık alana sıçramadan söndürülen yangını çıkardığı iddia edilen şüpheli iki araç için polis seferber oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/01/iecrop/alanya-yangin2-foto-iha_16_9_1627803878.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/alanyada-felaket-son-anda-onlendi-yakip-kactilar-6568274/"]