Bakan Soylu, Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu 19'uncu Dönem Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Kastamonu Merkez Spor Salon'undaki törene, Bakan Soylu'nun yanı sıra Polis Akademisi Başkanı  Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Kastamonu Valisi Avni Çakır ve mezun polislerin aileleri katıldı.

Burada konuşan Soylu, bugün Türkiye genelinde 2 bin 429 polisin mezun olduğunu ve Kastamonu'da bu sayıyı 578 olarak bildirdi. Bu törenleri boş yere yapmadıklarını belirten Soylu, "Bu milletin, bu devletin gücünü, milletimizin devletine olan inancını, anne babaların evlatlarını bu vatan ve bayrak için nasıl devletine teslim ettiğini, milletin kendi geleceğine nasıl sahip çıktığını görmeleri için düzenliyoruz. 21'inci yüzyılda nasıl bir güç biriktirdiğimizi; krizlerden sarsılmayan, istikrarından taviz vermeyen, millet iradesinden taviz vermeyen bir Türkiye'yi nasıl oluşturduğumuzu görmeleri için bu törenleri yapıyoruz. Bizi 15 Temmuz'da diz çöktüremeyenler, en azından tökezlettiklerini zannettiler. Buradan söylüyorum; ne 15 Temmuz, ne PKK ne de başka bir bela, bu devlete de bu millete de kıl kadar zarar verebilmiş değildir" dedi.

'KIŞ OPERASYONLARINA BAŞLIYORUZ'

Terörle mücadele operasyonlarına da değinen Soylu, "Bugün birilerinin medet umduğu PKK'nın yurt içindeki bütün silahlı eleman sayısı, yeni bir rakam veriyorum; 181'e inmiştir. Kandil'den Batı'ya yaptıkları imdat çağrılarını görmüyor değiliz. İşte şimdi, 1 Ekim'de ilkbahar-yaz operasyonlarını tamamladık, Allah'ın izniyle kış operasyonlarına başlıyoruz. İlkbahar, bize ilkbahardı, PKK'ya değil. 287 barınma alanına yönelik 9 bin 630 operasyon planlamıştık, bizim çocuklar hızını alamadı, 10 bin 850 operasyonla ilkbahar-yaz dönemini kapattılar. Sadece ilkbahar-yaz dönemi operasyonlarında toplam 127 teröristi etkisiz hale getirdik. Bunların 4 tanesi kırmızı, 1'i mavi, 2'si yeşil, 10'u turuncu, 17'si gri, 5 tanesi liste dışı olan üst düzey 39 terörist. Bizimkiler hepsini tek renge boyadı, etkisiz hale getirdi. 402 tane sığınak ve mağaraların imha ettik. Bunlara barınacak in bırakmıyoruz, mağara bırakmıyoruz. Birkaç kalleşliğin dışında, hareket edemiyorlar. Birkaç kalleşliğin dışında, eylem falan yapacak takatleri kalmadı. Sayılarını da sürekli kamuoyu ile paylaşıyoruz. Şu anda 181'e düştüler. Bir de ayrıntı vermek isterim; o 181 kişinin de yüzde 30'u zaten iş göremez halde. Kimisinin bacağı yok, kimisinin kolu yok, kimisi yürüyemez durumdadır. Buradan terör örgütü mensuplarına sesleniyorum; anne lafı dinlesinler. Diyarbakır annelerinin, Şırnak annelerinin, Van, Hakkari annelerinin lafını dinlesinler, gelsinler devlete teslim olsunlar. Arkasında kim olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu terör örgütünü bitirmeye kararlıdır" diye konuştu.

Soylu, uyuşturucuya karşı da ciddi bir mücadele yürütüldüğünü belirterek "Uyuşturucudan içeride bulunan torbacılar var ya, onların sayısı 35-36 bin civarındaydı. Bugün uyuşturucudan hapishanede bulunanların sayısı 96 bin. Kimseye aman vermiyoruz. Ve evlatlarımıza uyuşturucu satmaya çalışanlara fırsat vermiyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmalarından ardından yemin eden polisler, keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini yaşadı.

'ASKERİ RADAR VE SINIR GÜVENLİĞİ' ZİRVESİ'NDE KONUŞTU

Kastamonu'daki programın ardından Ankara'ya gelen Bakan Soylu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nce (MÜSİAD) bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'ne katıldı. Zirve kapsamında Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi'nde açılan fuarda stantları tek tek gezen Bakan Soylu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"SİZ BİZİM MİLLİ GÜCÜMÜZSÜNÜZ"

Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, fuara katılan kuruluşlara teşekkür ederek, "Bu bizim için de çok öğretici oluyor. Çünkü sahada sadece meselenin sonuçlarını takip eden bir anlayışa sahip değiliz. Bunu bilmenizi isterim. Bir taraftan sizler kendinize ait yeteneklerinizi ve kapasitelerinizi geliştirirken biz de bu kapasiteleri acaba alternatif olarak nerede değerlendirebilirizin arayışı içerisinde oluyoruz. Sizi bir ticari kuruluş olarak görüyor değiliz, bunun altına çizmek isterim. Siz bizim milli gücümüzsünüz. Milli güç kavramını hafife almamanızı isterim. Türkiye savunma sanayinde ortaya koymuş olduğu üstün gelişmeyle teknolojisini, savunma sanayii ile bütünleştiren ve bu konuda ciddi bir alt yapı kapasitesine sahip anlayışı sergilemektedir" dedi.

"KAPIMIZ 24 SAAT AÇIK"

Bakan Soylu, dönem dönem uluslararası alanda karşı karşıya kaldıkları kısıtlamaları bu firmalar sayesinde aştıklarını belirterek, "Sizin bizim kuruşlarımızla örneğin, Jandarma Genel Komutanlığından İller İdaresi Genel Müdürlüğüne kadar, Emniyet Genel Müdürlüğümüzden Sahil Güvenlik Komutanlığımıza kadar tüm kuruluşlarımızla entegre bir şekilde çalışmanız bizim temel beklentimizdir. Kullanmak, denemek istediğiniz, tecrübe etmek istediğiniz her noktaya açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Savunma sanayii açısından bu şirketler bizim için her biri kıymetlidir. Tekrar söylüyorum 24 saat kapımız size açık. Bizim yapmamız gereken Türkiye içerisindeki bu üretimleri artırmaktır. Daha fazla rekabet alanı sağlayabilmektir. Etrafımızdaki coğrafyanın da buna açık olduğunu söylemek isterim. Bu da bizim açımızdan bir avantajdır" diye konuştu. DHA

[old_news_related_template title="Süleyman Soylu'dan yurt eylemleri açıklaması" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son günlerde yaşanan yurt eylemleriyle ilgili konuştu. Bakan Soylu, eylemleri yapanların büyük çoğunluğunun öğrenci olmadığını savundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/28/iecrop/resimid_188257151_18825715_16_9_1632820006.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/suleyman-soyludan-yurt-eylemleri-aciklamasi-6674770/"]