Bolu’nun önemli turizm merkezlerinden olan Abant ve Gölcük Tabiat Parklarının içerisinde bulunan göllerde havaların da ısınmasıyla birlikte farklı renklerde nilüfer çiçekleri açmaya başladı. Güzellikleriyle tatilcilerin ilgisini çeken nilüferler Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile parklardaki görevliler tarafından özenle korunuyor.

Biyolojik çeşitliliğin tahrip edilmemesi için göllerdeki nilüferlerin koparılması halinde türüne ve miktarına bağlı olarak 20 bin liradan 160 bin liraya kadar idari para cezası uygulanıyor. (İHA)

[old_news_related_template title="Ayı güllerini koparan yandı" desc="Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesindeki Kisra Vadisi'nde koruma altındaki ayı gülü çiçekleri açtı. Halk arasında kızıl gül olarak da bilinen ayı gülünü koparan ya da zarar verene 80 bin 465 TL ceza veriliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/20/iecrop/dha.ayigulleri_16_9_1621496945.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/ayi-gullerini-koparan-yandi/"]