İşkencedere Vadisi’nde köylülerin karşı çıkmasına rağmen, Cengiz İnşaat tarafından yapımı devam eden taş ocağına sahip çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, projeye karşı çıkanları hedef aldı.

“NE KADAR SOL VARSA, KOMÜNİST VARSA BURAYA GELİYOR"

Erdoğan açılışta yaptığı konuşmasında, "Şimdi biz İkizdere’de lojistik tesislerini yapıyoruz, bunlar çıkıyor Ankara’dan geliyor. Bizim bu lojistik tesisin yapımını durdurmak için gayret sarf ediyorlar. Türkiye’nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa alıp buraya geliyorlar. Neymiş, bizim önümüzü kesecekler. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Kesemeyeceksiniz. Biz bu tesisleri yapacağız, bu yolları yapacağız, bu tünelleri yapıyoruz, yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez. Yeter ki benim milletim burada dimdik ayakta dursun” ifadelerini kullandı.

Güvenlik güçleri tarafından abluka altında tutulan köylüler Erdoğan’a hemen cevap verdi.

"GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYACAK YIKIMA KARŞIYIZ"

Yaklaşık 4 aydır eski çay fabrikası bahçesinde toplanan ve taş ocağına karşı direnen köylüler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına yanıt verdi. Köylüler, “Buradaki mücadele biz yerli halkın başından beri yürüttüğü bir mücadele oldu. Burada kimin destek verip vermediğine bakmadık. Burası siyaset üstü bir mücadele yeridir. Yaşam alanımızı korumaktan başka bir amacımız olmadı. Olmasına da izin vermeyiz. Geri dönüşü olmayacak bir yıkıma karşıyız, o kadar. Burada başka amaçlar aranması bizleri fazlasıyla üzmektedir. Bizler limana karşı değiliz, taş ocağına karşıyız” diye konuştu.

[old_news_related_template title="İşkencedere'ye Erdoğan ablukası" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İkizdere'de katılacağı program öncesinde, İşkencedere Vadisi'nde Cengiz İnşaat'ın taş ocağına karşı eylem yapan yöre halkının toplanma alanı güvenlik güçleri tarafından abluka altına alındı. Çok sayıda jandarma ve özel harekat sabah saatlerinde bölgeye gönderildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/03/iecrop/erdogan-ikizdere-foto-sozcu_16_9_1630674190.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iskencedereye-erdogan-ablukasi-6628994/"]