İçişleri Bakanı Soylu, TRT ekranlarında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan bir siyasetçi olduğunu söylemiş, bu sözler siyaset dünyasında bomba etkisi yaratmıştı. Muhalefetin ısrarlı soruları sonrası Soylu, bu bilgiyi savcıya verebileceğini dile getirmişti.

Bunun üzerine TBMM Başkanı Şentop iddiaların odağındaki bu siyasetçinin kim olduğunu Soylu'ya gönderdiği bir mektupla sormuş, yanıt alıp almadığı konusunda bir açıklama yapmamıştı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile dün bu konuyu görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası Soylu bir açıklamada bulunmazken TBMM Başkanı Şentop’tan yeni bir açıklama geldi. Şentop şu ifadeleri kullandı:

“TBMM’DE MİLLETVEKİLİ OLAN BİR KİŞİ DEĞİL”

*Dün sayın bakanımız geldi, beni ziyaret etti. Mektubumuza cevaben kendi yazılı olarak cevabını da getirdi. Öncelikle şunu ifade edelim: Kast ettiği isim, oradaki eylemle ilgili olarak kast ettiği isim, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olan bir kişi değil.

*‘Gazi Meclisimiz çatısı altında görev yapan milletvekillerinden biri değildir’ diyor. ‘Tüm hususlar ve iddialarla ilgili olarak adli makamlara başvurulmuştur’ diyor.

*Dolayısıyla konunun bundan sonraki aşaması adli çalışmalar, soruşturmalar kapsamında olacaktır. Mesele bundan ibarettir.

“MEKTUPTA PAYLAŞILAN BİR İSİM YOK”

Şentop, “İsim verdi mi?” sorusuna, “Hayır. Mektupta paylaşılan bir isim yok” yanıtını verdi.

“ONU BİLMİYORUM…”

Şentop, “Adli mercilerle paylaşıldı mı sayın bakan tarafından?” sorusuna ise, “Onu bilmiyorum. Ama orada ‘Tüm hususlar ve belgeler adli kurumlara intikal ettirilmiş ve başvurulmuştur’ diye ifade ediyor” şeklinde karşılık verdi.

“BÜTÜN VEKİLLERİN HUKUKUNU KORUMAYI BİR VAZİFE ADDEDİYORUM”

“Meclis Başkanlığı’nın bu eski siyasetçiye ilişkin olarak herhangi bir işlem yapması söz konusu olabilir mi?” sorusunu ise Şentop, şu şekilde cevapladı:

“Malum ben Meclis Başkanıyım ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurum olarak ve burada görev yapan bütün milletvekili arkadaşlarımızın hukukunu korumayı bir vazife addediyorum. Ama Türkiye’de siyaset yapan herkesle ilgili olarak benim bir şey yapabilmem mümkün değil tabi.

“MEKTUPTA ÇOK NET BİÇİMDE İFADE ETMİŞ OLDU”

Sayın bakan, ‘ikinci televizyon programında ben milletvekili olmadığını, siyasetçi olduğunu ifade ettim’ dedi ama mektupta bunu zaten çok daha net bir biçimde ifade etmiş oldu.”

[old_news_related_template title="Bakan Soylu, 10 bin dolar alan siyasetçiyi Meclis Başkanı Şentop'a söyledi" desc="TBMM Başkanı Şentop, İçişleri Bakanı Soylu ile makamında bir görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı olan görüşme sonrası bir açıklama yapılmadı. Soylu'nun ortaya attığı 'Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi var' iddiası üzerine Şentop bu siyasetçinin kim olduğunu Soylu'ya gönderdiği bir mektupla sormuştu. Soylu’nun bu ismi Şentop’a ilettiği öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/16/iecrop/soylu-foto-dha_16_9_1623850471.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/meclis-baskani-sentop-bakan-soylu-ile-gorustu-6489999/"]

[old_news_related_template title="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 10 bin dolar alan siyasetçi şu an milletvekili değil" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile dün gerçekleştirdiği görüşmede 10 bin dolar alan siyasetçinin, 600 milletvekilinden biri olmadığını söylediği öğrenildi. Soylu, konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/17/iecrop/detay-kopya-12_16_9_1623925848.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/icisleri-bakani-suleyman-soylu-10-bin-dolar-alan-siyasetci-su-an-milletvekili-degil-6491407/"]