TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından, sırasıyla İYİ Parti, HDP  ve CHP'nin grup önerileri görüşüldü.

İYİ Parti'nin döviz fiyatlarındaki yükselişin etkileri, HDP'nin genç işsizler ve kamuda kadro bekleyen meslek grupları, CHP'nin avukatların ve hukuk fakültesi mezunlarının sorunları şeklindeki grup önerileri kabul edilmedi.

Gündeme alınan, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu'nun, 8 Nisan'ın 'Dünya Romanlar Günü' olarak kabul edilmesine ilişkin kanun teklifi de kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, geçen hafta muhalefet partilerinin oyları ile reddedilen TBMM Başkanlığı kararı ile yeniden görüşülmesi oylanarak kabul edilen, 'Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

TEKLİFTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

TBMM Genel Kurulu’nda Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi’nin görüşmeleri devam ediyor.

Kanun teklifinde yer alan, güvenlik soruşturmasına görevin gerektirdiği niteliklere etkisi yönüyle kişinin eşi ile birinci derece yakınları dahil edilir hükmü değiştirildi ve kişinin birinci derece yakınları güvenlik soruşturması dışında kaldı. İHA-DHA

[old_news_related_template title="TBMM’de Çin Büyükelçiliğinin paylaşımına tepki" desc="Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden Çin Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya tepki geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/06/iecrop/depophotos_genel-kurul_16_9_1591074041-880x495-1_16_9_1617726747.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tbmmde-cin-buyukelciliginin-paylasimina-tepki-6357766/"]