Çorlu ilçesindeki gıda fabrikasında toplu iş sözleşmeleri çıkmaza giren ve bir süredir grev yapan yaklaşık 200 işçi, Vali Aziz Yıldırım ile görüşmek üzere valilik önüne geldi.

Bina önünde olan polis ekipleri, gruptan Tekgıda-İş Sendikası'nın temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 2 kişinin Vali Yıldırım ile görüşebileceğini açıkladı.



Polisin talebini kabul etmeyen işçiler, valilik merdivenlerinde oturma eylemi başlattı.

Uyarılara rağmen eylemlerini sonlandırmayan gruba, çevik kuvvet ekipleri müdahale etti, işçiler ile polis arasında arbede yaşandı.

Polis aralarında Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu'nun da bulunduğu 58 kişiyi ifadelerine başvurmak üzere emniyete götürdü.  (DHA)

[old_news_related_template title="AKP'li başkandan işçilere talimat: Lamı cimi yok seçilecek" desc="Kahramanmaraş'ın, AKP Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş, TES-İŞ Sendikası seçimlerinde oy kullanacak işçilerle toplantı yaptı, başkan olarak ilçe yönetim kurulu üyesi Ali Güçlü’nün eniştesi Mehmet Mert’i seçmelerini istedi. Tıraş, “Bu işin lamı, cimi yok. Mehmet Mert başkan seçilecek” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/23/iecrop/detay-kopya_16_9_1632379014.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-baskandan-iscilere-talimat-lami-cimi-yok-secilecek-6664968/"]