Artvin’in Hopa ilçesine 6 Ağustos Cuma günü TIR garajına çekilen Gürcü plakalı bir TIR'ın dorsesindeki atların içler acısı görüntüsü yürek yakmıştı.

Gönüllüler tarafından tırdan indirilen 38 atın etrafı polis bariyerleriyle çevrilerek bakımlarına başlanmıştı. Atların durumuyla ilgili adli ve idari işlemlerin sürerken, durumu ağır olan 5 at ölmüş, bir at ise doğum yapmıştı.


SANATÇILARDAN DESTEK MESAJI

Yağmur ve sıcağa karşı üzerleri brandayla kapatılan atlara, ot ve saman alan gönüllülere destek yağıyor. Ünlü isimlerden Burcu Güneş, Birce Akalay, Burcin Orhon gibi isimler sosyal medya hesaplarından destek mesajları atarken, toplumsal olaylara duyarlılığıyla ve yaptığı sosyal yardımlarla bilinen sanatçı Haluk Levent, ilçeye giderek videolu paylaşımda bulundu.


Haluk Levent, paylaşımında "Dünden beri tüm Türkiye'yi meşgul eden bir durum var. Hopa'da durdurulan ve yakalanan bir tırda yaklaşık 38 atımız vardı. 5 tanesi ölü bulundu içinde. Büyük bir ihtimalle Kırgızistan'a kesime gönderiliyordu. Ve bir yavrumuz oldu bu yavrumuz dün akşam doğdu. Biz hepsini bir şekilde toparlamaya çalışıyoruz. Tarım İl Müdürlüğü'ne dilekçemizi vereceğiz ve almaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. (İHA)


[old_news_related_template title="Otlayan hayvanları bıçaklayıp, kuyruklarını kestiler" desc="Arnavutköy'de Ayşe ve Recep çiftinin geçim kaynağı olan büyükbaş hayvanlar otlaması için çayırlık alana salındı. 1 gece ahıra dönmeyen hayvanlar ertesi gün bıçaklanmış, kuyruğu kesilmiş ve vücudunun çeşitli yerlerinde derin yaralar açılmış şekilde bulundu. Hayvanlarının tedavisi için veteriner çağıran yaşlı çift, 'Bunu yapan Allah’ından bulsun' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/05/iecrop/aw386686_01_16_9_1628166356.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/otlayan-hayvanlari-bicaklayip-kuyruklarini-kestiler-6576593/"]

[old_news_related_template title="Hayvanlara işkence kamerada" desc="Fransa'da 'L214' adlı hayvan hakları koruma derneği, mezbahaya yerleştirdikleri gizli kameralarla hayvanlara yapılan işkenceleri deşifre etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/05/iecrop/fransa-dha1_17762595_16_9_1620220519.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/hayvanlara-iskence-kamerada/"]