Türk Tabipleri Birliği, vaka sayılarında artışa karşı alınması gereken önlemlere dair önerilerini paylaştı.

Yapılan test sayıları düşerken yeni vaka sayısının 6 binlerden 9 binlere çıktığını belirten TTB, "Aşılama oranımız ve hızımız ise çok düşük. Mutant virüs vakaları giderek artıyor. Eski “normale” dönme koşullarını göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

TTB'DEN ÇAĞRI

Etkili bir pandemi mücadelesi için TTB tarafından şu öneriler paylaşıldı:

*Günlük test sayısı artırılmalıdır. Aşılama ve mutant virüse yönelik veriler şeffaflıkla açıklanmalı, bilimsel çalışma yapılmasının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Bölge tabanlı, katılımcı yeni pandemi mücadele programları geliştirilmelidir.

*Toplumsal bağışıklık için aşılanma oranları ve hızı arttırılmalıdır. Okullar için bilimsel olarak önerilen önlemler alınmalıdır. Kısıtlamalar nedeniyle daha da yoksullaşan yurttaşa mutlaka yeni sosyal ve yaşanabilir ekonomik tedbir paketleri uygulanmalıdır. Siyaset ve ekonomik çıkarlar insan yaşamının ve bilimin önüne geçmemelidir.

[old_news_related_template title="Son dakika... Sağlık Bakanlığı güncel corona virüsü verilerini açıkladı! İşte 1 Mart tablosu" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 1 Mart Pazartesi gününün corona tablosuna göre son 24 saatte 69 kişi hayatını kaybetti. Vaka sayılarında ise düne göre artış yaşandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/01/iecrop/corona-guzel-iha4_16_9_1614612229.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-saglik-bakanligi-guncel-corona-virusu-verilerini-acikladi-iste-1-mart-tablosu-6289043/"]

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanlığı risk haritasını açıkladı: İşte normalleşmenin başladığı iller!" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme adımlarını açıkladı. Sağlık Bakanı Koca risk haritasını paylaştı. İşte İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere normalleşmenin nasıl başlayacağını gösteren harita ve eğitimden, kısıtlamalara kadar birçok başlıkta alınan kararlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/01/iecrop/02_16_9_1614620453.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-iste-normallesmenin-basladigi-iller-saglik-bakanligi-acikladi-6289320/"]