TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Komisyonu, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık başkanlığında toplandı.

Komisyon; TÜİK, Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü ile Kamu Denetçiliği Kurumu'nun istatistiki verilerini, çözüm önerilerini ve değerlendirmelerini dinledi.

"İFADELER BENİ ÜZDÜ"

TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer, milletvekillerinin, TÜİK'in çeşitli konularda paylaştığı verilerle ilgili eleştirilerine yanıt verdi.

Dinçer, bir ay önce göreve geldiğini belirterek TÜİK'in yayımladığı verilerin, sürekli olarak yanlış veya hatalı, eksik veya fazla olduğu şeklindeki ifadelerin kendisini üzdüğünü kaydetti. Dinçer, şöyle konuştu:

*Kurumu dışarıdan izlediğimde benim de pek çok kişi gibi bununla ilgili şüpheler içerisine zaman zaman düştüğüm olmuştu. Ancak kurumun içerisinde 4 bine yakın çalışanı, 26 bölgede merkezi ve 81 ili bilfiil kapsayan büyük bir kurum içerisinde, bu işlerin, bu veri akışının, veri evresinin ve bunların hazırlanmasının, sunulmasının, raporlarının ne kadar ciddi ve titiz bir şekilde gerçekleştirildiğini bizzat görmek kaydıyla inanılmaz mutlu oldum.

*Çalışan arkadaşların inanılmaz özverileri, sahadan başlamak kaydıyla veri girişini, veri girişinden analizlerini, düzenlenmesini, örneklem ve anket formlarına varana kadar titizlikle hazırlanmasına ve bunlarla ilgili yapılan çalışmalarda hiçbir an ve zaman içerisinde herhangi bir şahsın veya başka bir şekilde müdahalenin edilemediğini görmekten inanılmaz keyif aldım.

"TÜM VERİ MİKTARINA ULAŞILAMAYABİLİYOR"

Dinçer, hali hazırda eksikliklerin olduğunu bildiğini ifade ederek, şunları söyledi;

*Gelişen şartlarda TÜİK'in yerine getirmesi gereken son derece önemli, kendini yenilemesi gereken alanların olduğunun farkındayız. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı gerekli projeler altında hayata geçirmeye başladık. Maalesef ki 5 yıl içerisinde birden fazla başkanın kuruma gelmiş olması, herkesin aklında şüphe oluşturur.

*Gördüm ki her gelen başkanımız aynı titizlikle bu işlevi gerçekleştirmek için elinden gelen çabayı bilfiil sarf etmiş. Biz verilerimizi iki ana gruptan elde ederiz. Birisi kendimiz, doğrudan elde ederiz. Diğeri ise idari olarak, kamu kuruluşlarından, STK'lardan elde ettiğimiz veriler.

"RİCALAR EKSİKLİKLER OLUYOR"

*Bu veriler içerisinde kendi elde ettiğimiz verilerle ilgili sıkıntım yok. Diğerlerinden elde edilen bilgilerde eksiklikler, ricalar, yapılan protokoller sonucunda istenilen boyuttaki tüm veri miktarına ulaşılamayabiliyor. DHA

[old_news_related_template title="İYİ Partili Lütfü Türkkan: TÜİK rakamları erken seçimi işaret ediyor" desc="İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Türkiye’nin hızla yoksulluğa, sefalete ve yokluğa sürüklendiğini söyledi. Türkkan, “TÜİK rakamları erken seçimi işaret ediyor” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/08/iecrop/lutfu-turkkan-dha-1_16_9_1617896132.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iyi-partili-lutfu-turkkan-tuik-rakamlari-erken-secimi-isaret-ediyor-6361644/"]

[old_news_related_template title="TÜİK 'işsizlik azalıyor' dedi ancak işsizler umudunu çoktan kaybetti" desc="TÜİK'in açıkladığı son işsizlik rakamlarına göre 2021 Ocak ayında bir önceki aya göre bin kişi azalarak 3 milyon 861 bin kişi oldu. Sokakta vatandaşa göre ise işsizlik açıklanan rakamın 10 katı. Gençler Türkiye'de iş bulma umudunu yitirerek yurt dışına çıkma hayalinde." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/11/iecrop/whatsapp-image-2021-03-11-at-09.52.25_16_9_1615445671.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/tuik-issizlik-azaliyor-dedi-ancak-issizler-umudunu-coktan-kaybetti-6307402/"]