İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ile birlikte Kars’ın CHP’li Susuz Belediyesi'ni ziyaret etti.

Soyer'e hatıra plaketi veren Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, "Türkiye’nin fabrika ayarlarına dönebilmesi için, normalleşebilmesi için, bize gerçekten ihtiyacı var. Evet Susuz, Kars’ta tek CHP’li belediye. Ama diğer yerlerde de belediyeleri çok büyük farklarla kaybetmedik. Kars geçmişte de Cumhuriyet’in önemli kentlerinden birisi. Susuz, Türkiye’nin aydınlanma sürecinde büyük değerler yetiştirmiş. Bizler 'Cilavuz Köy Enstitüsü' geleneğinden geliyoruz" dedi.

“BU İKTİDAR SERMAYEYİ, KREDİLERİ, AHLAKI TÜKETTİ”

Başkan Soyer ise CHP iktidarının artık çok yakın olduğunu anlatarak şunları söyledi:

* Biz bileceğiz ki Kars’ta İl Başkanımız var. Susuz’da bir belediye başkanımız var. Onlarla birlikte çalışan il yönetimi var. Örnek olmaya çalışan bir belediye Susuz... Biz artık iktidara çok yakınız. Yeni bir iktidar kurulacak bu ülkede. Bu iktidar paldır küldür gidiyor, gidecek. Sermayeyi, kredileri, ahlakı tüketti. İşsizlik, yoksulluk, yolsuzluğun zirveye çıktığı bir dönemi yaşıyoruz.



''BİLECEKSİNİZ Kİ ARKADA İZMİR GİBİ BİR AĞABEY VAR''

* Bu iktidar gidecek de onların yerine gelecek olan bizler, nasıl umut olacağız? Başarılı işler ortaya koyacağız. İyi işler kuracağız. İnsanlar bizi izlediğinde başarı hikayeleri olacak. O nedenle biz de çok mutlu oluyoruz buraya geldiğimiz zaman. Işık doğudan yükselecek. Burada yapılan işlerden umutluyuz.

* Buranın makus talihini siz yeneceksiniz. Biz de sizinle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Ama sonuçta kendi göbeğinizi kendiniz keseceksiniz. Sonuçta burada vatandaşla yüz yüze gelen sizlersiniz. Ama bileceksiniz ki, arkada da İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi bir ağabey var. Başınız sıkıştığında her zaman yanınızda olacağız.

Başkan Soyer, Susuz Belediyesi ziyaretinin ardından eşi Neptün Soyer ile birlikte seyir terasına çıkarak Susuz Şelalesi’ni izledi.

[old_news_related_template title="Tunç Soyer: Asıl vahim olan..." desc="İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 'Kardeş Kent Uygulaması' için Ardahan'a düzenlediği ziyaret kapsamında muhtarlarla buluştu. Başkan Soyer, 'İşsizlik, yoksulluk var. Yolsuzluk da var. İnsanlar geleceğe dair umutlarını kaybetmeye başladı. Asıl vahim olan bu. Bu bir kader değil, bu hikaye değişebilir. Yeniden yazılabilir' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/13/iecrop/soyer_16_9_1623594866.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tunc-soyer-asil-vahim-olan-6484873/"]

[old_news_related_template title="‘Adalet Yürüyüşü, AKP ilk seçimde gittiğinde bitecek’" desc="Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde CHP’nin Ankara’dan başlayıp Enis Berberoğlu’nun tutulduğu Maltepe Cezaevi’ne uzanan 420 kilometrelik yürüyüşü, Türkiye’nin daha önce tanıklık etmediği siyasi eylemlerden biri oldu. Yaklaşık 30 bin kişi ‘Adalet’ afişinin altında omuz omuza yürüdü..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/13/iecrop/hs10adalet1_16_9_1623545335.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/adalet-yuruyusu-akp-ilk-secimde-gittiginde-bitecek-6484007/"]