Çoklu organ yetmezliğine yakalanan, acılar içinde kıvranırken tedavisi için hiçbir devlet hastanesinin kabul etmediği  Aslı Özkısırlar’ın ölümü, #AslıÖlmediÖldürüldü etiketiyle sosyal medyada Türkiye’nin gündemine girdi, Türkiye'yi yasa boğdu. Aslı’nın ölümüyle yıkılan arkadaşları, “O Polyanna’nın hayat bulmuş haliydi” diyerek, duygularını SÖZCÜ ile paylaştı.

VERTİGO TEDAVİSİ GÖRDÜ

Aslı’nın babasız, annesi ve kız kardeşi ile büyüdüğünü söyleyen arkadaşı Durgun Akın, şöyle konuştu:

* Aslı babasız büyümüş bir kızdı. Tüm dostlarımız onun kardeşiydik. Cıvıl cıvıl, sempatik, iyiliksever biriydi. Yaklaşık altı yıl önce vertigo hastalığına yakalandı. Sürekli tedavi görüyordu, kortizon dahil birçok ilaç alıyordu.

* Bir ara hastalığı yener gibi oldu, ama sonra tekrar nüksetti. Kullandığı ilaçların damarlarında yarattığı tahribattan olacak, kalbine stent takıldı.  Çoklu organ yetmezliği başlayınca devlet hastanelerine gitti. Hiç birinde yatırmadılar.

* Tedavi edilmeyince durumu gittikçe ağırlaştı. Dün gittiği hastaneden, özel bir hastaneye gönderdiler. Hastanede iki defa kalbi durdu, doktorlar hayata döndürdü.  Yoğun bakıma alındı, orada hayatını kaybetti.

"POLYANNA’YDI"

İzmir’deki Sevgi Yolu’nda el sanatları tezgahında kendi ürettiği takıları sattığını söyleyen bir diğer arkadaşı  Mesut Aydın, şöyle konuştu:

* Aslı güçlü biriydi, dost canlısıydı. Polyanna’nın hayat bulmuş haliydi. El sanatları yapıyordu. Sevgi Yolu’nda takı tezgahı vardı.

* Pandemi sürecinde kapandı. İnternette satış yapıyordu. Hastalığının yanında ekonomik sıkıntı yaşıyordu. Vücudunda iltihaplanma vardı. Nefesle ilgili, böbrekleriyle, iç organlarıyla ilgili ağrıları vardı.

* Bir buçuk haftadır tedavisinin yapılacağı hastane ve yatak bulamadı. Bir yandan Tiwitter’den sesini duyurmaya çalışırken, diğer yandan bize ‘Bir gün hastaneden ölümü alacaksınız’ diyordu, dediği oldu.

ASLI ÖZKISIRLAR'IN KARDEŞİ: BUNU İHMALKARLIĞA BAĞLIYORUM

Aslı Özkısırlar'ın kardeşi Melike Özkısırlar TELE 1'e yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

* Eve gönderildi. Yatak yerimiz yok denildi. Bir aydır yatış bekliyoruz. Bizim rahatsızlığımızın corona ile bir alakası olmadığı halde yer olmadığı bize bildiriliyor. Bu şekilde de yatış yapılmıyor. Biz bir hafta önce gittik. Kendisinin durumunun ağır olduğunu belirttim. İşitme kaybı vardı.

* Kendi diyalog kuramadığı için gidip ben anlattım. Durumunun ağır olduğunu, günden güne kilo verdiğini, kustuğunu, hiçbir şekilde yemek yiyemediğini, çarpıntısı olduğunu söyledim. Nefes alamadığı için benim ablam öldü.

* Doktorumuz bize 'Yatış yapacağım dedim diye daha mı çok hastalandı' dedi. Dalga geçildi bu konuyla. Benim ablam bu sabah öldü. Biz ablamı bugün kaybettik.

* Nefes alamaya alamaya öldü. Rahatsızlığının ciğerlere vurduğunu, akciğerlerine su dolduğunu, nefes alamadığını, kalbinin durduğunu yoğun bakım doktoru söyledi. Hastanede vefat etti. 112 acil geldi.

* Farklı bir hastanede yoğun bakıma sevk ettiler. Sevk edilirken kalbi durmuş. 90 kiloyken 64 kiloya düştü. Bu durumda olan bir hastayı yoğun bakımda yatıracaklarına eve gönderiyorlar. Ben bunu ihmalkarlığa bağlıyorum.

[old_news_related_template title="Fahrettin Koca'ya hastaneye yatışı için seslenmişti, sesini duyuramadan hayatını kaybetti" desc="Sosyal medya hesabından çoklu organ yetmezliğine yakalandığını duyuran Aslı Özkısırlar, hayatını kaybetti. Twitter üzerinden de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya defalarca hastanelerde yatış için yer bulamadığını yazan Özkısırlar'ın tedavisine bu yüzden başlanamadığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/02/iecrop/asli5-foto-twitter_16_9_1617365937.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/fahrettin-kocaya-hastaneye-yatisi-icin-seslenmisti-sesini-duyuramadan-hayatini-kaybetti-6349758/"]