Terör örgütü PKK’nın sözde Erzurum Eyalet sorumulusu Sonuç Gürdeğir’in yakalandığı İçişleri Bakanlığınca duyuruldu. Operasyon, Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Bingöl ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüklerince gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığınca “Aranan teröristler”, “Turuncu” kategoride yer alan PKK’lı terörist Ataşehir’de yakalandı.



BİNGÖL EMNİYET MÜDÜRÜNE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Geniş güvenlik önlemi altında düzenlenen operasyonda yakalanan teröristin 11 ayrı suçtan aranma kaydı olduğu öğrenildi.

“Rodi Çevlik” kod adlı Sonuç Gürdeğir’in 09 Ekim 2014’te  dönemin Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve korumasının yaralanması, 2 güvenlik görevlisinin şehit olması eylemini gerçekleştiren örgüt mensupları arasında yer aldığı belirtildi.



7 POLİSİ ŞEHİT ETTİLER

PKK’lı teröristin 1 Ağustos 2016’da Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait zırhlı araca yönelik gerçekleştirilen ve 7 polis memurunun şehit olduğu, 3’ünün yaralandığı bomba yüklü araç saldırısını düzenleyen örgüt mensuplarından biri olduğu dile getirildi.

Operasyonla gözaltına alınan şüphelinin Bingöl'e gönderileceği öğrenildi.

[old_news_related_template title="Orman yangını çıkarmak için gelen 2 terörist yakalandı iddiası" desc="Manisa, İzmir ve Bursa’da keşif yapıp orman yakma eyleminde bulunduktan sonra yurt dışına kaçacakları iddiaları üzerine PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü üyesi 2 kardeş, MİT, Jandarma ve Emniyetin ortak operasyonu ile yakalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/29/iecrop/kilis-iha3_16_9_1627586878.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/orman-yangini-cikarmak-icin-gelen-2-terorist-yakalandi-6563866/"]