Yetki belgesiz ya da bildirimsiz tütün ticareti yapanların 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını öngören düzenleme 1 Temmuz’da yürürlüğe girmiş; Adıyaman ve Malatya’daki tütün üreticileri, söz konusu düzenlemeye yönelik tepkilerini, karayollarını trafiğe kapatarak göstermişlerdi.

DİYARBAKIR'DA ÜRETİCİLERDEN YOL KAPATMA EYLEMİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “yetki belgesi” olmayanlara tütün ticaretini yasaklayan yasaya karşı tütün yetiştiricileri Diyarbakır-Bingöl karayolunda eylem gerçekleştirdi. Yolu trafiğe kapatan tütün üreticileri, yasanın geri çekilmesini istedi.

KAYMAKAM ARAYA GİRDİ ÜRETİCİLERİ İKNA ETTİ

Diyarbakır Kocaköy kaymakamı ve jandarmanın araya girmesiyle tütüncüler ikna edildi, eylem sonlandırıldı. Kapatılan yol tekrar trafiğe açıldı.

[old_news_related_template title="Tütün üreticileri: Yasak geri çekilene kadar direnişimize devam edeceğiz!" desc="Tütün üreticilerinin 1 Temmuz'da yürürlüğe giren tütün satışına yetki belgesi zorunluluğuna tepki eylemleri dört gündür devam ediyor. Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde de yüzlerce tütün üreticisi yol kapatarak alınan karara tepki göstermişti. SÖZCÜ’ye konuşan Malatyalı tütün üreticileri, “Tütün yasağı geri çekilene kadar direnişimize devam edeceğiz” diyerek kararlılıklarını ortaya koydu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/05/iecrop/630cb8c3-fbfd-42c2-a6a2-bcae6adc56b8_16_9_1625463966.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tutun-ureticileri-yasak-geri-cekilene-kadar-direnisimize-devam-edecegiz-6521984/"]

[old_news_related_template title="Tütün eylemleri sürüyor, AKP'li Aydın suçu Ecevit ve Derviş'e attı" desc="Adıyaman ve Malatya’da tütün yasağını protesto eden üreticiler, AKP ve bu partinin Adıyaman milletvekillerini suçlarken, suçlamanın hedefindeki milletvekillerinden Ahmet Aydın ise suçu merhum Başbakan Bülent Ecevit’e ile eski Maliye Bakanlarından Kemal Derviş’e attı. Bu arada, Adıyaman ve Malatya’daki eylemlerin ardından, bugün de üreticiler Kahta’da karayolunu trafiğe kapatıp, halay çekti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/04/iecrop/tutun1_16_9_1625417184.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tutun-eylemleri-suruyor-akpli-aydin-sucu-ecevit-ve-dervise-atti-6521551/"]