Ankara’nın Mamak ilçesinde yaşanan olayda Esra Hankulu evinde ölü bulunmuş ve geceyi Ümitcan Uygun’la beraber geçirdiği tespit edilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Uygun, savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliğince, Uygun hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklama kararı çıktı.

İKİ KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Olay günü aynı evde bulunan şüpheliler Furkan G. ve Dilan G. içinse savcı, ‘suç delillerini karartma’ suçundan ‘konutu terk etmeme’ adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları yönünde karar verildi.

Öte yandan Uygun’un adliyeye girişinde yoğun güvenlik önlemi alındı ve basına görüntü verilmemesi için yoğun tedbirler uygulandı. Ankara Adliyesi’nin tüm kapıları polis tarafından basına kapatıldı.

CEZAEVİNE GİRMESİNİN ARDINDAN TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Aleyna Çakır’ın ölümünün ardından bir süre gündem olan ve sonrasında ‘uyuşturucu madde kullandırmayı özendirme’ suçundan cezaevine giren Uygun, yaklaşık 3 hafta önce tahliye edilmişti.

Evde inceleme yapan ekipler tarafından hayatını kaybeden Hankulu’nun vücudunda herhangi bir kesici alet ya da silahla yaralama izine rastlanmadığı öğrenilirken, kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu tarafından çıkacak otopsi raporuyla netleşeceği ifade edildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Ümitcan Uygun’un Esra Hankulu’nun ölümüne ilişkin ifadesi ortaya çıktı" desc="Ankara'da, Esra Hankulu'nun (25) evinde ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun (27), polisteki ilk ifadesinde, 'Esra'nın ölümüyle bir ilgim yoktur' dedi. Gözaltındaki Furkan G. ise 'Sabah ezanından sonra Ümitcan, Esra'yı kucaklayıp odaya götürdü. Esra ile konuşuyorlardı yani Esra baygın ya da uyur vaziyette değildi' ifadesini verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/06/iecrop/umitcan-uygun-esra-hankulu-foto-dha_16_9_1628259429.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/umitcan-uygunun-esra-hankulunun-olumune-iliskin-ifadesi-ortay-cikti-6578785/"]

[old_news_related_template title="Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun gözaltına alındı" desc="Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun'un gözaltına alındığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/06/iecrop/umitcan-dha-1_16_9_1628273676.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/umitcan-uygunun-agabeyi-erol-uygun-gozaltina-alindi-6579347/"]