Olay, yeni yılın ilk saatlerinde Beşiktaş’ta meydana geldi. İddiaya göre, Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü son sınıf öğrencisi  Deniz Büçkün (23) yılbaşını arkadaşlarıyla geçirmek için plan yaptı. 2020’nin son günü akşam bir araya gelen arkadaşlar yemek yiyerek eğlendi. Yeni yıla birlikte giren arkadaşlar kutlamalarına devam ederken Deniz Büçkün bir anda yere yığıldı. Genç öğrenci hayatını kaybederken, olayla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı.

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Büçkün'ün arkadaşlarının ifadesine başvurdu. Arkadaşları, alkol ve uyuşturucu hap alındığı iddiasında bulundu.

UYUŞTURUCU ALINAN ADRES BELİRLENDİ

Uyuşturucu hapları temin ettiği iddia edilen ve olay gecesi evdeki kutlamaya katılan üniversiteli arkadaşları E.Ö. polis ekiplerince gözaltına alındı. E.Ö.’nün ifadelerinde uyuşturucunun Kadıköy’de bir adresten alındığı belirlendi.

İFADE VERDİ

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan çalışmada uyuşturucuyu, partiye katılan Efe Ö.’nün getirdiği anlaşıldı. Gözaltına alınan Efe Ö.’nün ifadesinde “Arkadaşlarımdan uyuşturucu almak için 150 lira para topladım. Sonra Kadıköy’e giderek ecstasy aldım. Hap attıktan sonra alkol aldık, Deniz bir anda yere yığıldı” dediği öğrenildi.

UYUŞTURUCU KULLANMAKTAN İŞLEM

Polis ekipleri, o ifadeler doğrultusunda Efe Ö.’nün uyuşturucuyu aldığı Burak K.'yı Kadıköy’e gözaltına aldı. Yaralama ve uyuşturucu kullanmaktan kaydı olduğu belirtilen, Burak K.’nın adresinde de 6 gram skunk ve 2 uyuşturucu hap bulunduğu belirtildi. Burak K. tutuklanırken, Efe Ö. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Yılbaşı partisine katılan diğer öğrencilere de uyuşturucu kullanmaktan işlem yapıldığı öğrenildi.

ADLİ TIP BELİRLEYECEK

Başarılı bir öğrenci olan ve 2012'de il 3'cülüğü alan Büçkün'ün cesedi Adli Tıp Kurumu Morguna gönderildi. Genç öğrencinin, uyuşturucudan mı farklı bir sebeple mi öldüğü Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemenin ardından kesinleşeceği belirtildi.

[old_news_related_template title="İstanbul'da uyuşturucu operasyonu" desc="İstanbul'da Esenyurt, Büyükçekmece, Avcılar ve Beylikdüzü ilçelerindeki 38 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/05/iecrop/resimid_169014681_16901468_16_9_1609822792.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbulda-uyusturucu-operasyonu-28-6197640/"]

[old_news_related_template title="Narkotik polisi fırçayla asfalttan uyuşturucu süpürdü" desc="Samsun'da kaçan motosikletliyi kovalayan narkotik polisi şahısları yakalarken, üzerlerinden attıkları iddia edilen uyuşturucu maddeyi asfalttan fırça yardımı ile süpürerek poşete koyup el koydu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/03/iecrop/resim1_16892851_16_9_1609672503.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/narkotik-polisi-fircayla-asfalttan-uyusturucu-supurdu-6195267/"]