Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun Akit TV yayınında üniversiteler hakkında konuşurken sarf ettiği, "Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri. Gördüğüm var. İstisna değil" sözleri her kesimden büyük tepkiler almış, söz konusu sözlere soruşturma başlatılmasıyla birlikte RTÜK'ten kanala ceza kesilmişti.

Bu kez sosyal medya hesabından 'Sakarya'da fuhuş baskını' haberini paylaşan Ebubekir Sofuoğlu, "Haklı çıkınca memnun olacağımı mı düşünüyorsunuz?" sözleriyle tepki çekti.

"KAÇI ÖĞRENCİ BELLİ DEĞİL"

Sakarya genelinde 2020 yılı içinde fuhuş operasyonlarına yer verildiği habere ilişkin Sofuoğlu, "Haklı çıkınca memnun olacağımı mı düşünüyorsunuz? Bilakis; üzülüyorum. Sonuçta kimse annesinden böyle doğmadı, 3 tanesi yabancı. Diğerleri bu milletin evlatları. Kaçı öğrenci, belli değil. Derdim, vicdanları yaralayan bu acılara kesin bir çözüm bulunması" ifadelerine yer verdi.

"ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN"

Bir üniversite öğrencisinin yılbaşı partisinde uyuşturucu nedeniyle yaşamını yitirdiği haberi de paylaşan Sofuoğlu şöyle konuştu:

* Bu acılara dikkat çektiğim için medya köşelerinden bana saldıran, kalemi zehirli 3 maymnunlar ve onların ezik ortakları. Hadi, neden susuyorsunuz? Cinayetin sebebi belli: Aileden uzakta ve alkolle alınan uyuşturucu.

* Konuşmanız için daha kaç can yanmalı? Neymiş? Açıklamalarım Aileleri tedirgin ediyormuş! Bilakis, çocuklarının terör, uyuşturucu vs ağlarınca istismar edilme ihtimallerini, tabii ki bilmek isterler. Bir üniversitelinin Ecstasiyle, torbacıyla ne gibi işi olabilir? Çocuklarınza sahip çıkın!



[old_news_related_template title="Skandal ifadelerin ardından Prof. Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatıldı" desc="Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversiteler için skandal ifadeler kullanan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak' suçundan re'sen soruşturma başlattı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/17/iecrop/sofuoglu_16_9_1608215652.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/skandal-ifadelerin-ardindan-prof-sofuoglu-hakkinda-sorusturma-baslatildi-6171898/"]

[old_news_related_template title="Prof. Ebubekir Sofuoğlu'ndan skandal sözler: Üniversiteler fuhuş evi" desc="Daha önce Sultan II. Abdülhamid için 'Google'ı kullanan, ilk icat eden kişi' ifadeleri ile gündeme gelen Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'ndan bir skandal açıklama daha geldi. Sofuoğlu, üniversiteler için 'Neredeyse fuhuş evleri' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/16/iecrop/sofuoglu_16_9_1608134328.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/prof-ebubekir-sofuoglundan-skandal-sozler-universiteler-fuhus-evi-6170522/"]