Olay, Samsun'un Vezirköprü ilçesinin Kırma Mahallesi Karaip mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri devriye gezerken İ.A. (30) ile C.A.'yı (41) kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şahıslarla birlikte bir adet dedektör, bir adet balyoz ve bir adet kazma ele geçirildi. Yapılan araştırmada İ.A.'nın Hakkari'de görevli uzman çavuş olduğu ve bir aylık izne geldiği tespit edildi. Jandarma tarafından ifadeleri alınan İ.A. ve C.A. savcının talimatıyla serbest bırakıldı. (İHA)

[old_news_related_template title="Kaçak define kazısında elektrik akımına kapılarak öldü" desc="Konya'da tarlada kaçak define kazısı yapan altı kişiden biri, kullandığı boruların yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu akıma kapılarak öldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/27/iecrop/define-kaza-daha_16_9_1601195283.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kacak-define-kazisinda-elektrik-akimina-kapilarak-oldu-6056572/"]