Olay kırsal Alibey Mahallesi'nin Kurudere mezrasında meydana geldi. Diyadin Acar, oğlu Eser ve yeğeni Nureddin Acar ile tarlaya giderken, otomobildeki kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Uzun namlulu silahın kullanıldığı saldırıda Diyadin Acar ile oğlu ve yeğeni yaralandı. Mezra sakinlerinin ihbarıyla olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

KURTARILAMADI

Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından sağlık görevlilerince ambulansla Şanlıurfa'daki Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Diyadin Acar, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Mezrada güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, kaçan saldırgan ya da saldırganların tespit edilip, yakalanması için çalışma başlattı.

[old_news_related_template title="Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı sokakta anıldı" desc="Eskişehir'de, 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarında polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayici Sokakta anıldı. Törene katılanlar Korkmaz’ın fotoğrafına kırmızı karanfil bıraktılar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/02/iecrop/ali-ismail-korkmaz-sozcu1_16_9_1622652086.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ali-ismail-korkmaz-saldiriya-ugradigi-sokakta-anildi-3-6465382/"]

[old_news_related_template title="IŞİD'in tekel bayisi saldırısında karar çıktı" desc="Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, tekel bayisine terör örgütü IŞİD üyelerince el yapımı patlayıcıyla (EYP) düzenlenen saldırıya ilişkin 15 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Ahmet Sılaybi'ye 'anayasal düzeni ihlal' suçundan ömür boyu ve diğer suçlardan 23 yıl 4 ay hapis, 3 sanığa da değişen yıllarda hapis cezası verilirken, 11 sanık ise beraat etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/02/iecrop/mahkeme-dha_16_9_1622650334.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/isidin-tekel-bayisi-saldirisinda-karar-cikti-6465313/"]