İzmir'deki HDP İl binasında Onur Gencer tarafından Deniz Poyraz'ın öldürülmesi olayı ile ilgili İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada delillerin karartıldığı iddialarının tamamen gerçek dışı olduğu belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

* İlimizde dün yaşanan, bir siyasi partinin il binasına ve çalışanına yönelik elim olayla ilgili bazı mecralarda yer alan iddialara ilişkin aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti doğmuştur.

* Olay olduğu andan itibaren tüm adli olaylarda olduğu gibi yargı süreci başlamış ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kontrolünde, polis tüm delilleri toplamıştır. Kamera kayıtlarının silindiği ve bilgisayarlara format atıldığı iddiası tümüyle gerçek dışıdır.

* Ayrıca sanığın, valiliğimize ait bir otelde konakladığı veya müştemilatından yararlandığı iddiaları da tamamen gerçek dışıdır.

[old_news_related_template title="HDP'ye saldırıyla ilgili Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: Bu ülkenin namuslu savcılarına son kez sesleniyorum" desc="İzmir'de HDP il başkanlığına saldırıda Deniz Poyraz'ın öldürülmesine ilişkin savcılara seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Bu ülkenin namuslu evlatları. Vaktimiz hızla daralıyor. Soruşturma açmaz iseniz daha çok provokasyonla karşı karşıya kalacak ülkemiz. Daha çok Deniz’lerin canına kast edilecek' dedi. Kılıçdaroğlu, savcılara, ' İlk soracağınız soru; 10 milyon euro’yu Ankara’da kimin için istediler? İşte o sorunun yanıtı sizi Deniz’in katillerine kadar da götürecek' diye seslendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/17/iecrop/kilicdaroglu-depo-1_16_9_1623961317.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hdpye-saldiriyla-ilgili-kilicdaroglundan-aciklama-bu-ulkenin-namuslu-savcilarina-son-kez-sesleniyorum-6492471/"]