Van'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesinde jandarma ekipleri, yurda yasa dışı yollarla giriş yapan kaçak göçmenlere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Kontrollerde durdurulan TIR'ın dorsesinde, 300 kaçak göçmen yakalandı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 264 Afganistan, 30 Pakistan ve 6 İran uyruklu kaçak göçmenler, havasızlık ve açlıktan halsiz bulundu. Jandarmanın su ve yemek dağıttığı kaçak göçmenler, bölgeye çağrılan sağlık ekibince ambulans içinde sağlık kontrolünden geçirildi.



Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilirken, TIR şoförü ise gözaltına alındı.

[old_news_related_template title="ABD'den tepki çeken Türkiye kararı: Yeni bir göç krizi yaratır" desc="ABD ile bağlantılarından dolayı Taliban'ın şiddetine hedef olabilecek Afganların ABD'ye yerleşmelerine olanak sağlayan yeni mülteci programının başvurularının Türkiye üzerinden yapılması kararına Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi. Bakanlık, bu durumun bölgede 'büyük bir göç krizine' yol açabileceğini savundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/04/iecrop/afgan-multeci-reuters_16_9_1628053339.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abdden-tepki-ceken-turkiye-karari-yeni-bir-goc-krizi-yaratir-6573526/"]

[old_news_related_template title="Dışişleri: ABD'nin sorumsuz ve ülkemize danışmadan aldığı kararı kabul etmiyoruz" desc="Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Afganların ABD'ye göç başvurularının üçüncü ülkelerden alınması kararıyla başvurular için Türkiye'nin de işaret edildiğini belirterek, 'Türkiye olarak, ABD'nin sorumsuz ve ülkemize danışmadan aldığı kararı kabul etmiyoruz. ABD, eğer bu kişileri ülkesine almak istiyor ise doğrudan uçaklarla ülkesine nakletmesi mümkündür' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/03/iecrop/disisleri-dha-1_16_9_1628028680.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/disisleri-abdnin-sorumsuz-ve-ulkemize-danismadan-aldigi-karari-kabul-etmiyoruz-6573347/"]