İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretlerini Kars Arpaçay ve ardından Kars kent merkezinde sürdürdü.

AKŞENER, VATANDAŞA SÖZ VERDİ

Ziyaretler sırasında Akşener’in yanına gelen bir vatandaş, “Şu eli nasırlı vatandaşın hakkını, Maho Ağa’nın çocuklarına yedirmeyin. Bunu istiyorum, başka hiçbir şey istemiyorum” dedi. Akşener, “Söz” diyerek karşılık verdi.

“HASTALAR MUAYENE OLMADAN GERİ DÖNÜYOR”

Bir eczacı, hastanelerde çok kısıtlı sayıda hastaya bakıldığını söyleyerek, “Giden hastalarımız randevusuzsa bakılmıyor. Randevu da çok kısıtlı sayıda veriliyor. Pandemi, bir şey diyemiyorum ama biraz daha açılması gerekiyor. Doktorumuz bekliyor, mesaisini tamamlıyor, hastamız köyden geliyor, geri gelme şansı olmuyor ama hala bakılamıyor. Bakılmadan, muayene olmadan geri dönüyor” şeklinde konuştu.

“10 AYDIR İŞSİZİM, EVİME EKMEK GÖTÜREMİYORUM”

İşsiz bir vatandaş da Akşener’e, “Kod-29’la işten çıkarıldım, 10 aydır mağdurum, evime ekmek götüremiyorum. 30 arkadaş işten çıkarıldık biz suçsuz ve sebepsiz yere” diyerek dert yandı.

“BORÇ BATAĞINDAYIZ”

Akşener’in, “İşler nasıl?” diye sorduğu bir börekçi, “İşlerimiz hiç yok. Borç batağındayız. Evimizi sattık, şu an kirada oturuyoruz. Geçimimizi sağlayamıyoruz” yanıtını verdi.



“BU KÖY BARAJ MAĞDURU”

Ziyaretler sırasında Akşener’in yanına gelen bir vatandaş, elektrik ve su konusunda yaşanan sorunları şöyle anlattı:

“Köyümüz baraj köyü. 2018’in sonlarında taşındık, sorunlar başladı. Elektriğe, suya şehir gibi para ödüyoruz. Şehir gibi para ödüyoruz ama şehirdeki gibi hizmetlerden yararlanamıyoruz. İçme suyumuz arsenikli çıktı, o şekilde kullanmaya mecbur ediyorlar. Baraj sularından hayvanlarımız zehirlendi, geçen yıl telef oldu. Hiç kimseye ‘doğal afet’ diye bir şey ödenmedi. Bunları gündeme getiriyoruz, ‘Bildiğiniz yere gidin’ diyorlar. Bu köy baraj mağduru. Vaatlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Halk sağlığı hiçe sayılıyor.

“SU İÇİLMİYOR”

Benim suyum içilmiyor ki. ‘Hayvanına de, barajdan su içilmesin.’ Sen benim meramın önünü kesmişsin, merama geçemiyorum, geçince de, ‘Barajdan su içme.’ Nereden içsin? Hayvana diyeyim mi, ‘Hayvanım, barajdan su içme. Baraj yasak.’ Hayvan bu, anlatamıyorsun…”

“GÜN İÇİNDE SADECE BİR KİŞİYE SATIŞ YAPABİLDİK”

Akşener, girdiği bir giyim dükkanında, “Kaç müşteriye satış yaptınız bugün?” diye sordu. Esnaf, gün boyu sadece bir müşteriye satış yapabildiklerini söyledi. Akşener, “Geçindirmez…” diyerek karşılık verdi, esnaf kafasını sallayarak onayladı.

[old_news_related_template title="Akşener: Bu harami düzenini oylarınızla yıkacağız" desc="Ardahan’da esnaf ziyaretleri gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, vatandaşın ve esnafın sorunlarını dinledikten sonra yaptığı açıklamada, 'Oylarınızla, bu harami düzenini yıkmamızı sağlamanızı istiyorum. Sizin sesiniz olmak istiyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/15/iecrop/345c82a7-737f-4930-8691-e8778e21b36d_16_9_1631703309.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/aksener-bu-harami-duzenini-oylarinizla-yikacagiz-6650501/"]

[old_news_related_template title="Meral Akşener: Saldırı, hakaret arttıkça bilin ki seçim gitti attaya..." desc="Artvin’de esnaf ziyaretleri gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, erken seçim tahmininin sorulması üzerine, “’Şu gün seçim olur’ gibi bir öngörüm yok. Ama vatandaş seçim istiyor. Erken veya geç, 2023’te (seçim) olduğunu varsayın, son zamanlarda yandaş medyaları izleyin, 24 saat taş atılıyor bizlere. Bunun anlamı, seçimin kaybedildiğini fark etmiş olmaları. Ondan dolayı oluyor bunlar. Saldırı, hakaret arttıkça bilin ki seçim gitti attaya…” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/14/iecrop/aksener-1_16_9_1631630292.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/meral-aksener-saldiri-hakaret-arttikca-bilin-ki-secim-gitti-attaya-6649233/"]