Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Edirne, Kırklareli Çanakkale ve Muğla çevreleri, Balıkesir'in batı ilçeleri, İzmir'in kuzey ve batı kesimleri ile Antalya'nın batı ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

MEVSİM NORMALLERİNİN 10 DERECE ÜZERİNDE

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güneyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 11

İstanbul: Parçalı bulutlu 16

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri sağanak yağışlı 18

Adana: Parçalı bulutlu 22

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri sağanak yağışlı 20

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 18

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 16

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 1

Diyarbakır: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 14

SOĞUKLAR İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Küresel tahmin sistemlerine göre yurdu etkileyecek olan soğuk hava dalgası 13 Ocak’tan itibaren kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlayacak. Hava sıcaklıkları birkaç gün içinde 8-10 derece birden düşecek. Kar yağışı İstanbul gündemine girecek.

[old_news_related_template title="Kara kış adım adım geliyor!" desc="Ortalamaların üzerinde sıcaklarla geçen aralık ayının ardından ocak ayının ilk haftası da bahar günlerini aratmayan havayla devam ediyor. Meteoroloji'nin tahminlerine göre 3 gün sonra hava durumu değişecek ve yurdun batısından yeni bir yağışlı hava dalgası giriş yapacak, ardından kara kış yurdu etkilemeye başlayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/06/iecrop/hava-durumu-29-ekim-soguk_16_9_1542085177_16_9_1609921840.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/3-gun-sonra-hava-durumu-degisecek-kara-kis-adim-adim-geliyor-6199632/"]

 

[old_news_related_template title="Kuruyan barajdan balık kurtarma seferberliği" desc="Ömerli Barajı'ndaki su seviyesi kuraklık nedeniyle yüzde 16,87'ye düştü. Barajdaki suların çekilmesiyle geride kalan su birikintilerinde binlerce balık telef oldu. Pendik Belediyesi ekipleri canlı kalan balıkları kurtarmak için zamanla yarıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/04/iecrop/fotoiha.omerli_16_9_1609760636.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/kuruyan-barajdan-balik-kurtarma-seferberligi/"]