Olay, Karaağaç Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki tek katlı müstakil evde meydana geldi. Yalnız yaşayan Fatma Çelik(82)'in çocukları dün saat 21.00 sıralarında Çelik'in evindeki sobayı yakarak, evlerine gitti.

Sabah saatlerinde ise evden dumanların yükseldiğini görenler, içeriye girdiklerinde Fatma Çelik'in yanmış cansız bedenini buldu. İhbar üzerine eve sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da olay yerine gelerek, çalışmaları inceledi.

Yapılan incelemede Fatma Çelik'in, alevlerin sıçradığı battaniyenin tutuşması sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi.

Çelik'in komşusu Erkan Kırkgit, dumanları görünce eve girdiği belirterek, "İçeriye girdiğimde Fatma Çelik ölmüştü. Ben de yangın söndürme tüpüyle söndürmek için geldim ama yangın sönmüş o da ölmüştü" dedi. Polis, yangının çıkış nedenini belirlemek için evde incelemede bulundu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

[old_news_related_template title="İstanbul'da ilginç olay: Yanan otomobili kartopu ile söndürmeye çalıştılar" desc="Ümraniye'de otomobilin motor kısmında yangın çıktı. Sürücü yangın söndürme tüpüyle müdahale etse de başarılı olamayınca, çevredeki vatandaşlar kartopu atarak yangını söndürmeye çalıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/17/iecrop/detay-kopya-10_16_9_1613555541.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbulda-ilginc-olay-yanan-otomobili-kartopu-ile-sondurmeye-calistilar-6264951/"]