Sayıştay’ın yeni Başkanı Metin Yener (49) oldu. Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü iken Sayıştay Başkanlığı’na aday olan Yener, Meclis tarafından yapılan gizli oylama ile yeni başkan seçildi.

Kamu idarelerinin gelir ve giderleri ile mallarının kullanımını millet adına denetlemek ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamakla sorumlu kurum olan Sayıştay’ın yeni başkanı Meclis Genel Kurulu’nda seçildi.

Yapılan seçime Cumhurbaşkanı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ile Sayıştay 6. Daire üyesi Mehmet Aksoy katıldı. Oylama sonucu Metin Yener başkan seçildi.

METİN YENER KİM?

Sayıştay’ın yeni başkanı Yener, yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakındaki bürokratlardan. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü ve Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Yener, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü oldu. Yener, bir dönem de Türkiye Boks Federasyonu’nda asbaşkan olarak görev yaptı.

[old_news_related_template title="AKP'li belediye Sayıştay’ı dinlemedi" desc="AKP’li Esenler Belediyesi, Sayıştay’ın ihalesiz ve bedelsiz olarak özel firmaya protokolle devredilmesini mevzuata aykırı bulmasına rağmen ilçedeki geri dönüşüm işi için yine protokol yapmak üzere meclis kararı aldı. Belediye Sayıştay denetçilerine, ambalaj atıkların toplanması işi için ihale düzenlemek üzere çalışma başlattığını bildirmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/16/iecrop/sayistay-belediye-foto-sozcu_16_9_1618563800.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-belediye-sayistayi-dinlemedi-6377028/"]