Yurtta yer yer etkisini artıran sağanak yağış bir süre daha devam edecek. Mevsim normallerinin altında seyereden sıcaklıklar adım adım artarken sağanaklar da etkisini sürdürüyor. Ülkenin iç kesimlerinde sağanak yağışın yeni haftaya kadar devam edeceği tahmin ediliyor.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Giresun çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

[old_news_related_template title="Erzurum'da kuraklık afet gibi" desc="Erzurum son yılların en kurak mayıs ayını yaşıyor. Geçen yıllarda metrekareye 72 kilogram yağış düşen Erzurum'a bu yıl 10 kilogram yağmur yağdı. Merkez ve ilçe mahallelerinde çiftçiler arazilerini yağmurlama sistemiyle sularken, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Kuşlu, şehirdeki kuraklığın afet gibi olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/31/iecrop/detay-kopya-5_16_9_1622448502.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erzurumda-kuraklik-afet-gibi-6460618/"]