TELE 1'de Tuba Emlek'in konuğu olan Yılmaz Özdil, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen Pençe Kartal-2 Harekatı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“PKK’NIN TAMAMININ YÜREĞİNE BU KORKUYU SALDILAR”

"Açık yüreklilikle söyleyebilirim ki bu operasyona katılmak, o operasyonda görev almak üstün cesaret ister. Mangal gibi yürek ister. Pürüzsüz vatan sevgisi ister" diyerek konuşmasına başlayan Özdil, şu ifadeleri kullandı:

* Bu operasyona katılan, hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim. Hepsinden Allah razı olsun.

* Çünkü PKK'nın 'yapamazlar' dediği bir bölgede, gerçekten ağır ve zor bir görev yerine getirerek aslında PKK'nın tamamının yüreğine bu korkuyu saldılar.

* 'Gara'da bunu yaptılarsa, burada da bunu yaparlar' duygusunu şu anda bütün PKK'nın sözde yöneticileri hissediyor.

* Operasyonun sonuçları, başarısı ya da başarısızlığından bağımsız olarak söylüyorum. Bu operasyona katılan bütün personele gerçekten şükran borçluyuz.

"PKK'YI TANIK, TSK'YI SANIK YAPANLAR..."

"Bu millete bir hatırlatma yapmamız gerekiyor" diyen Özdil, "PKK'yı tanık, TSK'yı sanık yapanlar, bugün bu topluma PKK ile mücadele dersi verebilir mi?" diye sordu. Özdil, sözlerini şöyle sürdürdü:

* Bir kere herkesin elini vicdanına koyup buna cevap vermesi lazım. PKK ile mücadeleyi bırakıp PKK ile müzakere edenler, genelkurmay başkanlarını, kuvvet komutanlarını terörist diye hapse atanlar, bugün dönmüşler topluma Gara operasyonu üzerinden vatan millet dersi vermeye kalkıyorlar.

* Çetin Doğan'ları, Engin Alan'ları, Hurşit Tolon'ları, benim Maltepe'deki kahraman arkadaşlarımı hapse atanlar, mermi sıkmadan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kendi vatanında esir edenler bugün dönmüşler rehine operasyonu üzerinden millete ve özellikle muhalefete kahramanlık dersi vermeye kalkıyor.

* Her Türk vatandaşının kendine açık yüreklilikle sorması lazım. Kozmik odayı Amerikan ajanlarına açanlar, istihbarat odaklı bir operasyon yapabilir mi?

* Abdülkerim Kırca gibi devlet övünç madalyası almış, PKK ile mücadele ederken yediği mermi yüzünden tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş, bir PKK itirafçısı yüzünden intihara yönlendirilmiş bir kahramanımız varken, bunu yapanlar dönüp bu topluma kahramanlık, vatan millet dersi verebilir mi? Daha dün FETÖ'cüyü general yapıp, Kara Kuvvetleri istihbaratının başına koyanlar, bugün topluma askerlik harekatı dersi verebilir mi?

"İLK KEZ GİTTİK DEDİKLERİ GARA'YA 1992'DEN BERİ GİDİLİYOR"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın başarısızlığı kabul ettiğini hatırlatan Özdil, "Bu işte bir takım sıkıntılar olduğunun asıl kanıtı, bu operasyonla ilgili açıklamayı valinin yapmasıdır. Bunlar ne zaman çuvallasalar açıklamayı valiye yaptırıyorlar" dedi.

Gara operasyonunda 25 kilometreye 75 kilometrelik bir alanda 'hassas nokta operasyonu' dedikleri alanın İstanbul'da Kadıköy'den Silivri'ye kadar bir büyüklükte olduğuna dikkat çeken Özdil, şöyle konuştu:

* Bu Gara bloğunun üzerinde 7 tane tepe var. 2150 rakımlı. Hemen hemen Uludağ yüksekliğinde.

* Burasını biz Türkiye Cumhuriyeti olarak çok iyi biliyoruz ama burayı en az bizim kadar hatta bizden iyi bilen Barzani var.

* Buralar bugün PKK'nın terör yuvası olarak kullandığı kampların tamamı aslında Barzani peşmergelerinin bir dönem Saddam'a karşı kullandığı kamplar. Burayı avucunun içi gibi biliyor.

Özdil, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

* Biz buralarda yüzlerce defa operasyon yapmış bir ülkeyiz. 2003 yılına kadar buralarda çok rahat hareket ediyorduk.

* Çünkü bu peşmerge tabir edilen arkadaşlar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emrindeydi. Bugün devlet adamı pozlarına bürünen Barzani, bizim bir üsteğmen veya yüzbaşının önünde esas duruşta duruyordu. Bunlar 2003'e kadar bizle beraberdi.

* 1 Mart 2003 tezkeresinden sonra Amerika'nın Irak'ı işgalinden itibaren peşmerge bizden uzaklaştı. Peşmergenin bizden uzaklaştığı tarihten itibaren PKK yoğun olarak bu bölgeye yerleşti.

* Aslında peşmergenin yaşadığı köylere, mezralara yerleşerek burada taban buldu. PKK oradaki varlığıyla Barzani'yi bile tehdit eder hale geldi. Gara'ya böyle yerleşti.

* Bu ilk kez gittik dedikleri Gara'ya Türkiye Cumhuriyeti 1992'den beri gidiyor. Belki buraya 100 defa gitti.

* Gara'yı her gün vurduğumuz dönemler vardı. Bu bölgede daha önce rehine operasyonları yüzlerce defa yapıldı.

* Mühendisleri, iş adamlarını da rehin alıyorlardı. 100'den fazla rehine, özel kuvvetlerin hassas operasyonları ile pazarlıkla ve takasla burunları bile kanamadan kurtarıldı.

* Derneğe falan gerek yoktu. Parayla bile alınıyordu. Parayı bastırıp rehineyi kurtardığımız onlarca operasyon var. Türkiye bölgeye o kadar hakimdi ki...

* Gelip PKK'ya destek olan bir batı ülkesine ait 8 tane hemşireyi bile bizim özel kuvvetler alıp ülkelerine teslim etti. Dolayısıyla bu kadar avucumuzun içinde olan bir bölgeydi.

"GARA'NIN BU HALE GELMESİNİN SORUMLUSU OPERASYONA ARA VERENLERDİR"

Bu noktaya nasıl gelindiğini anlatan Özdil, "Bunun cevabı açılım denilen rezalet" diyerek şöyle devam etti:

* Akiller heyeti kurup milleti kafalamaya çalıştıkları dönemde, PKK'yı tanık, TSK'yı sanık yaptıkları dönemde, şehit babasına hapis cezası verdikleri, gazilerin protez bacaklarına haciz gönderdikleri dönemde PKK'ya operasyon yaptırmadılar, engellediler.

* Bu dönemde PKK, sahada bulduğu rahat çalışma döneminde bu askerleri, polisleri otobüsten, yoldan kaldırdı. Türkiye Cumhuriyeti topraklarından kaldırdılar.

* Türkiye Cumhuriyeti'nin 40 km ötesinde. Hiç mi haberiniz olmadı? Çünkü açılım vardı.

* Bu bölgede biz uçan kuştan bile haberimiz varken bizi bu bölgede kim etkisizleştirdi? Biz 1995-97 yıllarında çok ciddi sınır ötesi operasyonları yaptık. Niye AKP döneminde bu kadar kapsamlı harekatlar yapılmadı?

* Yapmadığınız zaman, sahayı bıraktığınız zaman gelip Gara'ya yerleşiyorlar. Gara'nın bu hale gelmesinin sorumlusu ara verip operasyon yapmayanlardır.

* 1200 km sınır var. Kabaca burada 130 bin eli silahlı PKK-YPG silahlı gücü var.

* Amerika Birleşik Devletleri'nin bunlara füze verdiğini biliyoruz. Tank bile verdiği söyleniyor.

* Şimdi bugün Irak ve Suriye Türkiye'nin komşusu değil. Türkiye'nin komşusu Amerika Birleşik Devletleri ve bunlar.

* Peki niye oldu bu? AKP politikalarının saçmalıkları yüzünden olmadı mı?

* 5 milyon Suriyeli Türkiye'ye niye ittirildi? Suriyelileri kurtarmak için mi yoksa Suriye'nin kuzeyinde etnik bir temizlik yapıp alan boşalttığı için mi? Suriye'nin kuzeyinde bizim sınırımızda boşaltılan alanı kim doldurdu? Kimin yüzünden doldurdu?

"BU OPERASYON BÜTÜN ASKERİ PRENSİPLERE AYKIRI"

Bölgede harekatlara katılmış generaller, orgeneraller, pilotlar ve bordo bereli subaylarla yaptığı görüşmeleri aktaran Özdil, şu ifadeleri kullandı:

* Bölgede harekat planlamış ve harekata katılmış bütün komutan ve subayların bana söylediği ortak görüş, bu operasyon bilinen bütün askeri prensiplere aykırı. Maalesef böyle.

* Askerlik dediğimiz kavram prensiplerden oluşur. Bu prensipler bin yılın imbiğinden süzülmüş kurallardır. Her prensibin canla, kanla ödenmiş bedeli var.

* Bu operasyonun bilinen tüm askeri prensiplere aykırı olduğunu söylüyorlar. Eğer bu bir kurtarma harekatıysa bunu bütün dünyaya söylemişiz.

* Cumhurbaşkanı müjde vereceğim demiş. Milli Savunma Bakanımız, Genelkurmay Başkanı'yla birlikte orta doğu hacivatı Barzani'ye gitmiş...

* Bölgede benzer operasyonlara katılmış subaylar, en fazla 2 özel kuvvetler timiyle yapılabileceğini söylüyor. 12 kişiden 24 kişiye... Verilen emrin de tarihi verilmez diyorlar.

* Görevlendirilen tim komutanının bölgeye sızıp, yerleşip, istihbarat toplamaya başlaması ve gerektiğinde bu operasyonu yapması gerektiğini söylüyorlar.

* Genelkurmay başkanı, 'Biz indik, demir kapıyla karşılaştık' diyor. Demir kapıdan senin haberin yoksa bu operasyonu niye yapıyorsun?

* Burada planlamada ciddi yanlış yapıldığını söylüyorlar. Uçaklar vurmaya başladığında bizim çocukları şehit ettiler.

"Bu Gara'ya bayrak dikme operasyonu muydu, yoksa rehine kurtarma operasyonu muydu?" diye soran Özdil, "Rehine kurtarma operasyonu ise bu harekatın kabul edilebilir olduğunu söyleyen bir kişi bile ben bugüne kadar duymadım" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Gara’da ne oldu: Teslim olan teröristler anlattı" desc="Gara’da 13 vatandaşın şehit edildiği mağaradan kaçarken sağ yakalanan PKK'lı teröristler Doğan Geçgel ve Osman Acer'in ifadeleri ortaya çıktı. Teröristlerden Doğan Geçgel, 'Sorej' kod isimli sözde sorumluya, 'Buraya operasyon olursa bir şey olursa esirlerin hiçbiri sağ gitmemeli, ailelerine teslim olmamalı' diye talimat verildiğini duyduğunu anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/23/iecrop/gara-sozcu-1_16_9_1614102335.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/garada-ne-oldu-teslim-olan-teroristler-anlatti-6277691/"]

[old_news_related_template title="PKK'nın istihbarat ve finans ayağına MİT operasyonu" desc="MİT'den terör örgütüne operasyon... PKK'nın istihbarat ve finans faaliyetlerini yürüten üç terörist Irak'ın Metina bölgesinde etkisiz hale getirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/22/iecrop/shutterstock_761940757_16_9_1613993821.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-pkknin-istihbarat-ve-finans-ayagina-mit-operasyonu-6274781/"]