Kastamonu'da CHP il binasına asılan "128 milyar dolar nerede?" afişi dün gece yarısı polis tarafından indirilmişti. CHP il yönetimi bu kez kent şivesiyle hazırladıkları afişi asarak, "256 kağadın yarısını nettiniz deyvesenize?" diye sordu. Şiveli pankart da bu akşam indirildi.

İTFAİYE MERDİVENİ YETİŞMEYİNCE İKİNCİ ARAÇ GÖNDERİLDİ

Kastamonu Valiliği'nin talimatıyla CHP il binasına akşam saatlerinde itfaiye getirildi. Ancak itfaiyenin merdiveni afişin asılı olduğu en üst kata yetişmedi. Valilik daha sonra merdiveni daha uzun bir araç gönderdi. Yoğun çabayla şiveli pankart indirildi.



"BENZER ÇAĞRIŞIM UYANDIRABİLİR"

Kastamonu Valiliği'nin tebliğ tebellüğ tutanağında, CHP'nin daha önce astığı pankartta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi silüeti olduğu belirtilirken, külliye silüeti yer almayan şiveli pankart içinse şöyle denildi:

* Parti binasına asılan "256 kağadın yarsını nettini deyvesenize? CHP Kastamonu" ibareli pankart ve afişlerin asıldığı görülmekte olup, benzer şekilde çağrışım uyandırabilecek afiş ve pankartların asılabileceği değerlendirilerek, İl Merkezi ve diğer ilçelerinde şehrin muhtelif cadde/sokak ve CHP İl/İlçe Başkanlık binalarına asılmış/asılacak olan yukarıda belirtilen söz konusu afiş veya pankartların bulundukları yerlerden kolluk kuvveti marifetiyle kaldırılmasını, bu ve buna benzer faaliyetler 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesi hükmü gereğince, Valilik Makamının 14/04/2021 tarih ve 57 sayılı olurları ile yasaklanmıştır.



"YOLSUZLUKLA ETMEDİKLERİ MÜCADELEYİ ŞİVELİ PANKARTLA EDİYORLAR"

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, "İktidar yolsuzlukla, hukuksuzlukla etmediği mücadeleyi şuradaki şiveli pankartla ediyor. İktidar, halkına seferber etmediği imkanlarını, devletin araçlarını bir pankartı indirmek için seferber ediyor. Türkiye'de ana muhalefet partisinin siyaset alanı daraltılmak isteniyor. Siyaset yapamaz hale getirilmek isteniyor" dedi.

Belediye marifetiyle gönderilen itfaiye aracının yetişmemesi sebebiyle gönderilen ikinci itfaiye aracın pankartı indirdiğini belirten Erbilgin, "Mülki amirlik Kürşat Ayvatoğlu meselesinde bu kadar gayret göstermemişti. Mülki amirlik şehirdeki Covid salgınında bu kadar gayret göstermemişti. 6-7 metre kare olan pankartla inanılmaz bir mücadele gösteriliyor. Ana muhalefet partisinin söz söyleme hakkını kısıtlamaya çalışan bu anlayışı kabul etmiyoruz. Mülki amirlik, bütün devletin çıkarlarını korumak zorundadır. Bugün itibarıyla mülki amirlik, iktidarın sözcüsü konumuna düşmüştür" diye konuştu.



ÜÇÜNCÜ KEZ KALDIRILDI

CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, astıkları afişlerin üçüncü kez kaldırıldığını belirterek, "Halkın gerçekleri öğrenmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

[old_news_related_template title="AKP’li belediyenin indirdiği afişleri CHP yeniden astı" desc="CHP Kocaeli İl Başkanlığı, polis talimatıyla AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından indirilen '128 milyar dolar nerede?' yazılı afişleri bu kez il ve ilçe binalarına astı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/14/iecrop/chp-sozcu_16_9_1618409121.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-belediyenin-indirdigi-afisleri-chp-yeniden-asti-6373238/"]

[old_news_related_template title="'128 milyar dolar' afişi asan CHP'li başkan, 'kamu görevlisine hakaret' gerekçesiyle ifade verdi" desc="CHP Yalova il binasına asılan '128 milyar dolar nerede' afişi Cumhuriyet savcısının talimatı ile emniyet görevlilerince kaldırıldı. CHP İl Başkanı Mehmet Gürel, emniyete giderek 'kamu görevlisine' hakaret gerekçesiyle ifade verdi. Gürel, 'Emniyetteki ifademde sordum; kamu görevlisi kim diye. Ancak yanıt vermediler. Tutanağı istedim onu da vermediler' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/13/iecrop/yalova-sozcu-1_16_9_1618348324.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/128-milyar-dolar-afisi-asan-chpli-baskan-kamu-gorevlisine-hakaret-gerekcesiyle-ifade-verdi-6371839/"]

[old_news_related_template title="'128 milyar dolar nerede' pankartları dünya gündeminde" desc="Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık döviz rezervinin gizlice harcanması ve CHP'nin '128 milyar nerede?' afiş ve pankartlarının polis tarafından indirilmesi, uluslararası basının da gündemine girdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/14/iecrop/128_16_9_1618404479.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/128-milyar-dolar-nerede-pankartlari-dunya-gundeminde-6373100/"]