Adapazarı ilçesi Güneşler Mahallesinde Özkan S. isimli zihinsel engelli birey, arkadaşları tarafından kamyonete kelepçelenerek koşmaya zorlandı.

Kamyonetin hareket etmesi sonrasında koşmaya çalışan zihinsel engelli bireyin aracın durdurulması için bağırdı. Adeta işkence gibi olan şakaya gülerek kayda alan arkadaşları ise o anları sosyal medyada paylaştı.

Görüntülerde, zihinsel engelli gencin kelepçelendikten sonra kamyonetin hareket etmesi ve engelli gencin bağırarak kamyoneti durdurması yer alıyor.

6 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ 

Haberleri gören baba Ş.S. emniyete giderek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine polis ekipleri, engelli gence kelepçe takıp, kamyoneti hareket ettiren 6 kişiyi ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne getirdi.

E.K., G.K., S.Ç., H.Ç., Y.T. ve A.T. hakkında, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan işlem başlatıldı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İHA-DHA

[old_news_related_template title="Devlet, engelli iki oğluyla yaşayan kadından 9 yıl sonra 7 bin TL tedavi masrafı istedi" desc="Bursa'da 2011 yılında Muradiye Devlet Hastanesi'nde 33 gün tedavi gören Adnan Türken, 2018 yılında vefat etti. 9 yıl aradan sonra Türken'in ailesine  yaklaşık 7 bin TL'lik borç çıkarıldı. Engelli iki oğlu ile yaşam mücadelesi veren Safiye Türken, 'Ben bu borcu mümkün değil ödeyemem. Gücüm yok' diyerek yetkililere seslendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/14/iecrop/borc-bursa-foto-sozcu_16_9_1610604345.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/devlet-engelli-iki-ogluyla-yasayan-kadindan-9-yil-sonra-7-bin-tl-tedavi-masrafi-istedi-6210636/"]