Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve çağdaş Türkiye'nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 98’inci yıldönümünde Karşıyaka'da bulunan anıt mezarında düzenlenen törenle anıldı.



Anma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, CHP Kadın Kolları MYK üyeleri, CHP ilçe başkanları ve yöneticileri, muhtarlar, kentteki resmi kurum ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“İZMİR, ZÜBEYDE HANIMI BAĞRINDA TAŞIMANIN GURURUNU YAŞIYOR”

Tören, Zübeyde Hanım’ın kabrine çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "İzmir, Gazi Mustafa Kemal'in bu ülkeye emanet ettiği cumhuriyet ve devrimlerini nasıl büyük bir hassasiyetle koruyorsa Atatürk’ümüzün İzmir Karşıyaka'ya emanet ettiği Zübeyde Hanım’ı da onurla bağrında taşımanın gururunu yaşıyor" ifadelerini kullandı.



“ATATÜRK VE TÜM KAHRAMANLARIMIZIN YOLUNU TAKİP EDİYORUZ”

Soyer konuşmasını, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi demokrasiye, refaha ve muasır medeniyetler seviyesine taşımak için Atatürk ve tüm kahramanlarımızın yolunu takip ettiğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum" diyerek tamamladı.

“ONDAN ALDIĞIMIZ CESARETLE İLERİCİ KADINLAR OLMAYA SÖZ VERİYORUZ”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka ise, "Kimi insanlar vardır hayatımızdan bedenen ayrılsa da ölümsüzdür. Zübeyde Hanım da böyle bir şahsiyettir. Her daim ülkemizin bağımsızlık mücadelesine katkı sundu.  Biz de onun güçlü karakterinden aldığımız cesaretle aydınlık yarınların inşasında hep katkı sunan ve hep önde olan ilerici kadınlar olmaya söz veriyoruz" diye konuştu.

“ZÜBEYDE HANIMI SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay ise Zübeyde Hanım’ın 'bir anne dünyayı değiştirebilir' sözünün anıt kişiliği olduğunu belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ulusumuza armağan eden Zübeyde Hanım’ı saygı sevgi ve minnetle anıyoruz. Biz Karşıyakalılar Zübeyde Hanımı büyük emanetimiz, bizi biz yapan büyük bir değer olarak görürüz” açıklamasında bulundu.

[old_news_related_template title="Atatürk’le çekilen fotoğrafı hafızalara kazınan Remziye Tatlı hayatını kaybetti" desc="Mustafa Kemal Atatürk'ün 1937 yılında Adana'yı ziyareti sırasında tanıştığı, ders kitaplarında birlikte çekilen fotoğrafları bulunan 99 yaşındaki Remziye Tatlı, hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/30/iecrop/aw178651_01_16_9_1606738431.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ataturkle-cekilen-fotografi-hafizalara-kazinan-remziye-tatli-hayatini-kaybetti-6147843/"]