Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı seferberliğinde bir günde 1 milyon dozun üzerinde aşı uygulandığını açıkladı.

Sosyal medya hesaplarından 1 milyonuncu aşının Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşire Emine Altuner tarafından yapıldığını ifade eden Bakan Koca, "Bugün 1 milyonuncu aşı, saat 18.56'da Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapıldı. Sağlık personelimizden günün sembol ismi, Emine Altuner. Aşıdan sorumlu hekim arkadaşımız, Ömer Çankaya. Aşısını yaptıran Halime Hanım, salgınla mücadele için aramıza katıldı" diye yazdı.

"HERKESİ AŞIYA DAVET EDİYORUM"

Acil servis hemşiresi olan ve corona virüsüne karşı aşılamada görevlendirilen Emine Altuner, şu ifadeleri kullandı:

* 1 milyonuncu aşıyı benim yaptığımı öğrendim. Bakanımız sosyal medya hesabından paylaşmış, çok teşekkür ediyorum. Gururlandım ve mutlu oldum. Burada toplamda 26 odada aşı yapılıyor.

* Ablam da hemşirelik yapıyor. İlk pandemi başladığında corona virüsü ağır atlattı. O zamanlar daha yeni çıktığı için çok korkuluyordu ve biz de çok korktuk, üzüldük.

* Kütahya'da birçok yerde aşı yapılıyor. Bulunduğum yerde günlük yaklaşık 60 aşı yapıyoruz.

* Kütahya halkına buradan çok teşekkür ediyorum. Aşıya ilgi çok fazla bu da güzel bir şey aşı olmak istemeyenler de oluyor ama ben herkesi toplum sağlığı için aşıya davet ediyorum.

* Bu süreçte bana her türlü desteği veren aileme teşekkür ediyorum. DHA

[old_news_related_template title="Ailesi corona aşısı olmasına izin vermedi! Dava açmaya hazırlanıyor" desc="İtalya’nın Floransa kentinde yaşayan 17 yaşındaki genç, Covid-19 aşısı olmasına izin vermeyen ailesine dava açmak için başvuruda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/22/iecrop/lab-reuters_16_9_1589200768_16_9_1624373263.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/italyada-17-yasindaki-genc-asi-olmasina-izin-vermeyen-ailesine-dava-acmaya-hazirlaniyor-6500226/"]