Edinilen bilgiye göre, olay Çukurova ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi 77198 sokaktaki bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre, teknoloji tasarım öğretmeni Zafer Uğuz, 2 yaşındaki oğlu Eren Uğuz'u alarak dedesi Mehmet Soytaş’a kahvaltı yapmaya gitti. Apartmanın ikinci katına çıkmak için baba oğluyla birlikte asansöre bindi. Bu sırada asansörün iç kapısı olmadığı için çocuğun kolu kapı ile asansör arasındaki boşluğa sıkıştı.

Bu durumu fark etmeyen baba 2. katın düğmesine basıp asansör hareket edince çocuk sıkıştı. Baba hemen asansörü durdurdu ancak bu sırada çocuğun boynu kırıldı. Baba hemen yardım isteyip bir taraftan da çocuğu sıkıştığı yerden kurtarmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Olay yerine kısa sürede Can-Kur ve sağlık ekipleri gelirken, Can-Kur ekipleri asansörü açıp çocuğu sıkıştığı yerden çıkardı.

Çocuk sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Çukurova Devlet Hastanesine kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çocuğun cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. Bu arada olayı gören Aksel Yastı ise çocuğun babasıyla birlikte asansöre bindikten sonra kolu sıkıştığını asansör de yukarı çıktığı için boynu kırıldığını, herkesin yardıma koştuğunu ancak çocuğun kurtarılamadığını söyledi. Zafer Uğuz’un eşinin de öğretmen olduğu ve iki çocuğu olduğu öğrenildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Asansör boşluğuna düşen aşçı hayatını kaybetti" desc="İstanbul Esenyurt'ta bir iş yerinde asansör boşluğuna düşen 35 yaşındaki aşçı Ekrem Durmaz feci şekilde can verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/12/iecrop/asansor_16_9_1620805701.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/asansor-bosluguna-dusen-asci-hayatini-kaybetti-6426813/"]