Döşemealtı ilçesi Düzlerçamı Mahallesi'nde ormanlık alanda yaşayan 5 sokak köpeği, bu sabah kimliği belirsiz kişilerce zehirlendi. Hayvansever Mehmet Çiller, sokak hayvanlarını beslemek için geldiği bölgede köpeklerin cansız bedenleriyle karşılaştı.

İhbar üzerine olay yerine polis, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile belediye ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede hayvanların zehirli yiyeceklerden yediği tespit edildi. İncelemenin ardından köpekler belediye ekipleri tarafından toprağa verildi.

"NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK"

Köpeklerin zehirlenmesiyle ilgili olarak bölgede tarım ve hayvancılık yapanlardan şüphelendiğini söyleyen Mehmet Çiller, şunları söyledi:

* Bu bölgede yaklaşık 40 köpek yaşıyor, beslemelerini ben yapıyorum. Yerli halk ve çobanlar köpeklerin saldırdığını tarım ürünlerine ve hayvanlarına zarar verdiğini söylüyorlar.

* Yalan çünkü bu köpeklerin kimseye havlaması, rahatsız etmesi, saldırması söz konusu değil. Kameralarla takip ediyoruz. Yine de bu masumların katledilmesini önleyemiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Başlarında nöbet mi tutalım? DHA

[old_news_related_template title="Amerika’da güvenlik güçlerinin robot köpek kullanımı durduruldu" desc="New York Polis Departmanı, Digidog ismi verilen robot köpek kullanımının ürkütücü bulunması nedeniyle cihazın yaratıcısı Boston Dynamics ile sözleşmesini iptal etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/01/iecrop/digidog-reuters_16_9_1619875646.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/amerikada-guvenlik-guclerinin-robot-kopek-kullanimi-durduruldu-6407251/"]