Gölcükte 2 yıl önce İbrahim K., 3 arkadaşıyla birlikte amcası Mahmut K.nin evini basıp, zorla senet imzalattı. Olayın ardından 4 şüpheli tutuklanırken, haklarında Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla kendisini tanınmayacak bir hale koyması ve yol kesmek suretiyle ya da konuttan birden fazla kişiyle yağma, özel hayatın gizliliğini ihlal suçlamasıyla dava açıldı.

Bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada İbrahim K. ifadesinde, "Müşteki amcam olur. Ben bu duruma kimseyi düşürmek istemezdim. Kendisine özür mektupları gönderdim. Annem yanına gitti. Ben böyle bir hata yapmamalıydım. Ben tutuklu bulunduğum sürede farkına vardım. Bizim amacımız yağma, değildi. Pişmanlığımızı defalarca dile getirdik. Amcam burada olsa ayağının altını öperdim. Bir cahillik ettik. Bize son bir şans vermenizi istiyorum" dedi. İbrahim K. yaşadığı stres nedeniyle vücudunda çıkan yaraları da mahkeme heyetine gösterdi.

İhsan T., Göksu D. ve Muzaffer T. de ifadelerinde pişman olduklarını belirtti. Mahkeme heyeti savunmaları aldıktan sonra kararını açıkladı. 4 sanık 17şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutukluluk halinin devamına karar verilen sanıklar için istinaf yolu açık bırakıldı. (DHA)

[old_news_related_template title="Para alamayınca dayısının otomobilini parçaladı" desc="Beyoğlu'nda dayısından para alamadığını iddia eden kişi, dayısının otomobiline hoparlörle vurarak zarar verdi. Dayı da, yeğenini demir çubukla dövüp başından yaralarken, aile üyelerinin araya girmesiyle kavga sona erdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/23/iecrop/1-1_16_9_1614063232.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/para-alamayinca-dayisinin-otomobilini-parcaladi-6276276/"]