Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce oluşturulan özel ekip, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik olarak daha önce gerçekleştirilen operasyonda firar eden örgütün 'Hicret ağabeyi' sivil memur İ.D.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

Hakkında 3 ayrı mahkemeden yakalama kararı bulunan İ.D.'nin, uzun süren teknik ve fiziki takibi sonucunda Etimesgut ilçesinde saklandığı adres belirlendi. İ.D. düzenlenen operasyonda başkası adına hazırlanan sahte kimlikle yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelinin örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı ve FETÖ üyesi firari şüphelilere sahte kimlik düzenlenebilmesi için veri aktarımı sağladığı, ayrıca şüphelilerin yurt dışına kaçmalarına yardımcı olduğu saptandı.

FETÖ'nün 'Hicret ağabeyi' olduğu belirlenen İ.D.'nin saklandığı evde yapılan aramada çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman ve sahte kimlik yapımında kullanıldığı değerlendirilen kimlik ve kimlik bilgileri ele geçirildi. Şüpheli, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. DHA

[old_news_related_template title="FETÖ'nün evlendirme sorumlusu: Baş başa 45 dakika..." desc="FETÖ'nün adalet teşkilatındaki yapılanmasındaki mahrem imamlar enselendi. Evlendirme sorumlusu tarih öğretmeni Gül K., Hakim Savcılar Kurulu içindeki izdivaç organizasyonunu tek tek anlattı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/24/iecrop/feto-katalog-evlilik_16_9_1621859512.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/fetonun-evlendirme-sorumlusu-bas-basa-45-dakika-6448276/"]